Επικίνδυνος πρωθυπουργός, πυροδοτεί την ένταση- Ο Α. Τσίπρας εγκαλεί τον Μητσοτάκη για την αστυνομική βία

Μετά το κλίμα ακραίας πόλωσης, στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για το όργιο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,απαντά σήμερα, Παρασκευή, στις 10:30 στη Βουλή αναφορικά με την άγρια καταστολή και τα κρούσματα βίας τα τελευταία 24ωρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει το θέμα στη Βουλή, μετά τα όσα θλιβερά, που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τη δημοκρατία, συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές συνοικίες της Αθήνας με άγριους ξυλοδαρμούς πολιτών σε μία φιλήσυχη γειτονιά όπως η Νέα Σμύρνη, αστυνομικές δυνάμεις να βανδαλίζουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Πανόρμου αλλά και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Επικίνδυνος πρωθυπουργός, πυροδοτεί την ένταση

Να σταματήσει να επενδύει στη στρατηγική της έντασης αναμένεται να καλέσει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας τον Κ. Μητσοτάκη. Σε μια συζήτηση που προδιαγραφόταν ότι θα διεξαχθεί έτσι κι αλλιώς σε υψηλούς τόνους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εγκαλέσει τον πρωθυπουργό πως, αν κάποιος πυροδοτεί την ένταση, είναι ο ίδιος.

Η χθεσινή αποκάλυψη της Καθημερινής πως οι αρχές γνώριζαν από πριν την κινητοποίηση των χούλιγκαν και τις προθέσεις τους προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη “επικίνδυνο πρωθυπουργό”.

Εξάλλου τις περασμένες ημέρες, στο φόντο των μαζικών και αυθόρμητων διαδηλώσεων στην Κουμουνδούρου, τόνιζαν πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους. “Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις” έλεγε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Αλ. Τσίπρας σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως επιλέγει τη βία και τον αυταρχισμό για να κρύψει την αποτυχία στην πανδημία και την οικονομία.

Το χθεσινό “κάρφωμα” της Καθημερινής έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα της Κουμουνδούρου.  Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για το ραντεβού βίας των οργανωμένων χούλιγκαν ποδοσφαιρικών ομάδων στη Νέα Σμύρνη. Ειδικότερα σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστώσει το σχετικό κάλεσμα χούλιγκαν μέσω social media, στο οποίο ανέφεραν: «Να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό».

“Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό” τόνισε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. ότι, αντί να προστατεύσουν τους πολίτες, έστειλαν μοτοσυκλέτες της ομάδας Δράση για να διεμβολίσουν τους χούλιγκαν. “Έτσι τους παρείχαν την τέλεια ευκαιρία να πετύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το χάος και την ανασφάλεια για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τους ίδιους τους αστυνομικούς” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων” προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα στηλιτεύουν την επιλογή του να χρεώσει στον Αλ. Τσίπρα τη διαμαρτυρία των πολιτών της Ν. Σμύρνης κάνοντας λόγο για ασυνήθιστη κλιμάκωση. Δεν ήταν βασικό του μέλημα η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους, σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζουν μάλιστα πως αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ένα “άκρως διχαστικό διάγγελμα” αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής.

Επιμένει στη συκοφαντία η Πελώνη

Χωρίς να απαντήσει στη σειρά ερωτήσεων που δέχτηκε στο χθεσινό μπρίφινγκ και με το γνωστό πλέον ύφος η κυβερνητική εκπρόσωπος επί της ουσίας επέμεινε στη συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι σαφές σε όλους ποιος υποδαυλίζει κοινωνική ένταση αυτές τις ημέρες σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας τη συκοφαντία και την πρόκληση επιχείρησε ξανά να εμπλέξει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. “Γνώριζαν όλοι, φαντάζομαι και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για τα καλέσματα αυτών των ομάδων και παρ’ όλα αυτά κάλεσαν στην πορεία. Τα θεωρώ υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων” υποστήριξε η Α. Πελώνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί