«Χωρίς καρδιοχειρουργική κάλυψη η χώρα»

Πλήρεις οι κλίνες Μ.Ε.Θ στον Ευαγγελισμό. Ήδη από πέρυσι 20% λιγότερες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις

Γροθιά στο στομάχι η αποκάλυψη του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής στον Ευαγγελισμό, Μιχάλη Αργυρίου, ότι «όλη η Ελλάδα είναι χωρίς καρδιοχειρουργική κάλυψη».

Επιβεβαιώνοντας τα ιατρικά ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για «νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου» στην χτεσινή εφημερία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αττικής, ο κ. Αργυρίου μιλώντας στο Κόκκινο, επανάλαβε ότι έχει κλείσει η καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου και υπάρχει πλέον πρόβλημα σε αυτόν τομέα στη χώρα.

Ειδικότερα, στα Γιάννενα έχει κλείσει η σχετική εφημερία, στην Κρήτη έχουν πλέον μια εφημερία κάθε 15νθήμερο ενώ το Ωνάσειο έχει πολλά προβλήματα μέχρι να υπάρξει εισαγωγή αφού και πριν την πανδημία δούλευε ήδη στο «peak» του.

Όπως όμως έκανε γνωστό ο κ. Αργυρίου για το Ωνάσειο, από τη στιγμή που πρόκειται για ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο, απαιτεί να υπάρχει και ασφάλιση πριν γίνει εισαγωγή και αν ο ασθενής έχει μόνο ΑΜΚΑ δεν τον
δέχεται παρά μόνο έπειτα από ειδική απόφαση του Δ.Σ.

Για την κατάσταση στον Ευαγγελισμό ο κ. Αργυρίου ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον κενή κλίνη σε Μ.Ε.Θ. ενώ και το σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου δεν μπορεί να αντέξει την ζήτηση και δεν εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ροή.

«Είμαστε νοσοκομεία για άλλα πράγματα και γίναμε για άλλα πράγματα» λέει χαρακτηριστικά ο καρδιοχειρουργός για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση με τις μετατροπές «στο πόδι» νοσοκομείων για COVID-19, κρούοντας τον κώδωνα του κίνδυνου για τα υπόλοιπα περιστατικά που βγαίνουν πλέον εκτός πλάνου.

«Είναι τραγικό όποιος πεθαίνει από κάτι άλλο να μη μας απασχολεί» λέει ο κ. Αργυρίου σχηματικά για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί