Σπίρτζης για εκκένωση ΑΠΘ: Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός στο μεγαλείο τους…

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιεί ο Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την βίαιη εκκένωση του ΑΠΘ από την αστυνομία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, «καυτηριάζει» τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, και στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα έληγε σήμερα, κάτι που γνώριζε η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας.

«Και όμως, σήμερα τα ξημερώματα, ημέρα που οι φοιτητές θα αποχωρούσαν από την Πρυτανεία, η αστυνομία εισέβαλε στο Αριστοτέλειο στήνοντας μια αναχρονιστική, αστυνομική “υπερπαραγωγή”. Σηκώθηκαν ελικόπτερο και drones, χρησιμοποιήθηκαν υπέρμετροι των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών αστυνομικοί, ασκήθηκε για μια ακόμη φορά αστυνομική βία με ξύλο, κυνηγητό, ρίψη χημικών, έγιναν προσαγωγές, απαγορεύτηκε η παρουσία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ», σημειώνει ο Χρ. Σπίρτζης.

«Εκτός από τη γελοιότητα της όλης επιχείρησης, το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι αυτός που επιδιώκει μέσω της αστυνομίας την βία, την ένταση, τον διχασμό, το μίσος, την τυφλή οργή, αυτός που δεν επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του. Η επιβολή του δόγματος “τρόμος και πάταξη”, η στοχοποίηση της νεολαίας μας, η τρομοκράτηση της κοινωνίας είναι πολιτικό σχέδιο, με στόχο την τρομοκράτηση και την χειραγώγηση της κοινωνίας», προσθέτει.

«Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της…» καταλήγει.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Ελικόπτερα, drones, ξύλο, χημικά, προσαγωγές και αστυνομική αυθαιρεσία για μια κατάληψη που είχε αποφασιστεί να λήξει σήμερα το πρωί όπως όλοι γνώριζαν…

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, η απρόκλητη αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης άφησε άφωνη την ελληνική κοινωνία προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των δημοκρατικών πολιτών.

Την Δευτέρα, αύρες μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα κτίρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.

Η κινητοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ζήσουμε τις ίδιες αγριότητες που συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, κυρίως καθηγητών του ΑΠΘ και φορέων της πόλης απέτρεψαν μέσα στο βαρύ κλίμα των γεγονότων της Νέας Σμύρνης την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του ΑΠΘ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διέρρεε σε βουλευτές και δημοσιογράφους ότι η αστυνομία δεν θα επιχειρούσε εντός του ΑΠΘ και με ανακοίνωσή της στη συνέχεια δήλωνε πως οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Χθες επίσης, προαναγγέλθηκε από τους φοιτητές, που αγωνίζονται κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως, η λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας.

Το ήξεραν ΟΛΟΙ, ότι σήμερα η κατάληψη λήγει.

Και όμως, σήμερα τα ξημερώματα, ημέρα που οι φοιτητές θα αποχωρούσαν από την Πρυτανεία, η αστυνομία εισέβαλε στο Αριστοτέλειο στήνοντας μια αναχρονιστική, αστυνομική “υπερπαραγωγή”.

Σηκώθηκαν ελικόπτερο και drones, χρησιμοποιήθηκαν υπέρμετροι των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών αστυνομικοί, ασκήθηκε για μια ακόμη φορά αστυνομική βία με ξύλο, κυνηγητό, ρίψη χημικών, έγιναν προσαγωγές, απαγορεύτηκε η παρουσία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Εκτός από τη γελοιότητα της όλης επιχείρησης, το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι αυτός που επιδιώκει μέσω της αστυνομίας την βία, την ένταση, τον διχασμό, το μίσος, την τυφλή οργή, αυτός που δεν επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του.

Η επιβολή του δόγματος “τρόμος και πάταξη”, η στοχοποίηση της νεολαίας μας, η τρομοκράτηση της κοινωνίας είναι πολιτικό σχέδιο, με στόχο την τρομοκράτηση και την χειραγώγηση της κοινωνίας.

Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί