Νέα Σμύρνη: Συνέλαβαν νεαρό ως δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό για ένα «ευχαριστώ» στο Facebook

Πρωτοφανής αυθαιρεσία από αστυνομικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν φωτογραφία νεαρού λέγοντας ότι είναι αυτός που «σακάτεψε τον αστυνομικό»

Ένα «thank u» που έγραψε ένας 22χρονος κάτω από ανάρτηση στο Facebook τον οδήγησε σε σύλληψη ως ύποπτο για συμμετοχή στην επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί ο πρωτοφανής διασυρμός του από ιστοσελίδες που είχαν δημοσιεύσει φωτογραφία του με τίτλο «Αυτός είναι ο Αλβανός χούλιγκαν που σακάτεψε τον αστυνομικό».

Η κινητοποίηση – στοχοποίηση και διασυρμός έγινε γιατί μια φίλη του στο Facebook τον έκανε “tag” σε ανάρτηση με βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός απάντησε στη φίλη του «ευχαριστώ» και αυτή και μόνο η λέξη ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει αστυνομικά δαιμόνια που νόμισαν ότι βρήκαν τον δράστη της επίθεσης.

Και κάπως έτσι ο νεαρός βρέθηκε μπλεγμένος με τη φωτογραφία του να φιγουράρει στο διαδίκτυο ως ο άνθρωπος που σακάτεψε τον αστυνομικό.

ΝΕΑΡΟΣ FACEBOOK
screenshot

Η ιστοσελίδα policenews.eu υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη με παραπλανητικό και καθόλου καθαρό τίτλο και συγκεκριμένα: «ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοίνωση του Policenews σχετικά με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα για τον 22χρονο». Στο κείμενο της ανάρτησης γίνεται ανασκευή του συκοφαντικού δημοσιεύματος.«Σχετικά με το δημοσίευμά μας νωρίτερα για τον 22χρονο από την περιοχή του Μενιδίου, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Policenews πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τον Ρ. Σ., δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τον βαρύτατο αστυνομικό χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Ο νεαρός του δημοσιεύματος ΔΕΝ είχε καμία εμπλοκή με το συμβάν, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο οπαδικό σύλλογο και ΔΕΝ ήταν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης»

Ο νεαρός συνελήφθη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν είχε καμιά σχέση με τα επεισόδια καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή που κατοικεί, στο Μενίδι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί