Ν. Ηγουμενίδης στη Βουλή: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη για διχασμό ή ομοψυχία»

Σε κατηγορηματική καταδίκη της ανακοίνωσης του προεδρείου των Ειδικών Φρουρών Κρήτης προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ενώ εγκάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη που ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην καταδίκη μιας τόσο προκλητικής και διχαστικής ανακοίνωσης.

Παρεμβαίνοντας στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ενάντια σε αυτή την ανακοίνωση: «Ακόμη δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για την χυδαία και διχαστική ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, που βέβαια δεν εκφράζει το σύνολο του σώματος, που κατηγορεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «έδωσε εντολή για αίμα» και ότι καλύπτει «τρομοκράτες-δολοφόνους»», τόνισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

«Είναι τουλάχιστον ντροπή για το δημοκρατικό ήθος τέτοιες ανακοινώσεις όπως αυτή της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης να μην καταδικάζονται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου έδωσε μάλιστα έμφαση στην φράση του κ. Μητσοτάκη πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει»:

«Δυστυχώς, ο ίδιος το «επέτρεψε» και εξακολουθεί να το «επιτρέπει»», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου, και σημείωσε: “Το «επέτρεψε» όταν δεν βγήκε να μιλήσει αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Το «επέτρεψε» όταν δεν κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί αμέσως στην κραυγή «πονάω» που συγκλόνισε όλη τη χώρα”.

Σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεσήμανε ότι «η βασική πρόθεση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο νομοσχέδιο: Είναι να επιβληθεί η στρατηγική από-επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δηλαδή η απογύμνωση του Ταμείου από τις δημόσιες στοχεύσεις του και η λειτουργία του Ταμείου ως ένας «ιδιώτης επενδυτής».

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε και την γραπτή απάντηση που δόθηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το κλείσιμο υποκαταστημάτων της Πειραιώς σε κομβικά σημεία της υπαίθρου, και συγκεκριμένα για την ρητή απάντηση που διαβίβασε το Υπουργείο Οικονομικών ότι «το δίκτυο καταστημάτων διαμορφώνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας».

«Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι έρμαιο των αποφάσεων χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης, και βεβαίως χωρίς το Δημόσιο να έχει επί της ουσίας τρόπο να παρέμβει, να αλλάξει ή έστω να συν-διαμορφώσει ακόμη και σε μια μικρο-κλίμακα τον στρατηγικό σχεδιασμό των καταστημάτων σε όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ύπαιθρο ως εμπόδιο στα κέρδη μιας συγκεκριμένης οικονομικής μερίδας», ανέφερε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

«Η πραγματική στρατηγική της Κυβέρνησης εντείνεται και αποτυπώνεται στο παρόν νομοσχέδιο, και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική απόσυρσης του Δημοσίου από νευραλγικής σημασίας τομείς  – από τον υγειονομικό, τον ασφαλιστικό και σήμερα τον τραπεζικό τομέα», ανέφερε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

Η ομιλία του Νίκου Ηγουμενίδη σε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί