Κ. Αρβανίτης: Η Ευρώπη να ανταποδώσει την αλληλεγγύη της Κούβας

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για το εμπάργκο στην Κούβα, με αφορμή τη συνάντησή του με την πρέσβη της Κούβας στο Βέλγιο, Norma Goicochea Estenoz:

Η Ευρώπη να ανταποδώσει την αλληλεγγύη της Κούβας

Τη στιγμή που η μικρή, ηρωική Κούβα δείχνει, για άλλη μια φορά, την εξαιρετική αλληλεγγύη της σε διεθνές επίπεδο, υψηλοί εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών υιοθετούν τα αιτήματα της αντιδραστικής Ευρώπης υποστηρίζοντας ουσιαστικά τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο νησί.

Η Κούβα εξάγει εδώ και δεκαετίες αλληλεγγύη και το κάνει με απτό τρόπο. Η κυβέρνηση του Προέδρου Miguel Díaz-Canel ανταποκρίθηκε στην έκκληση πολλών ευρωπαϊκών χωρών που επλήγησαν από την πανδημία, αποστέλλοντας γιατρούς και νοσηλευτές εξειδικευμένους στη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ είναι έτοιμη να παράξει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και να τις διαθέσει δωρεάν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Σήμερα, η αλληλέγγυα Κούβα κινδυνεύει να στραγγαλιστεί από το εμπάργκο που επανέφερε ο Trump αλλά διατηρεί και η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα τη στιγμή που ήδη πλήττεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η Ευρώπη, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, να επιδείξουν με τη σειρά τους απτή αλληλεγγύη. 

Καταδικάζουμε το εμπάργκο. 

Υπερασπίζουμε τη σοσιαλιστική Κούβα, την επανάστασή της, την διευρυμένη διαδικασία κοινωνικής συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διασφαλιστεί η δημοκρατική ανάπτυξη της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί