«Κατάχρηση εξουσίας…. υποψήφια θύματα είμαστε όλοι!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΜΑΚ σχετικά με την άγρια αστυνομική βία της περασμένης Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η επίθεση των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο ενάντια στην αστυνομική βία , στον αυταρχισμό και στην κατάχρηση εξουσίας.

Είναι τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που βιώνει πλήθος επιβολών και περιορισμών, με πρόσχημα τον υπαρκτό κίνδυνο της φονικής πανδημίας covid-19, ενώ αιμορραγεί καθημερινά οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Μια κοινωνία που βιώνει ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, με πλήθος νομοθετημάτων εν μέσω πανδημίας, ανελευθερία του τύπου,  καταστολή και αστυνόμευση, ενώ παράλληλα  η Πολιτεία μετακυλύει σε αυτήν το σύνολο της ευθύνης για την αποτυχία αντιμετώπισης και περιορισμού της υγειονομικής κρίσης. 

Είναι πασιφανές πλέον, ακόμη και για τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της επιλογής διακυβέρνησης, ότι η κυβέρνηση ποντάρει στην καταστολή, όχι του παραβατικού, αλλά της οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον αυταρχισμό και την κατάχρηση εξουσίας. Είναι απειλή για τη δημοκρατία. 

Καμία χώρα της Ε.Ε. δεν είναι απρόσβλητη από απειλές για τη δημοκρατία και απαιτούνται πολύ πιο στοχευμένες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές” λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου. 

Είναι δικαίωμα και καθήκον μας να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. 

Αν όχι, ….μετά το συνάδελφό μας ….ποιος έχει άραγε σειρά;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί