Στους δρόμους σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και τις πολιτικές υποτίμησης της υγείας, της παιδείας και της εργασίας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη το απόγευμα στο Ηράκλειο και τα Χανιά από σωματεία, φορείςσ και οργανώσεις.

Στο Ηράκλειο απόγευμα, με πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων που ήθελαν να προτείνουν μια δράση με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, καλούνται σε πορεία με ποδήλατα κι όλων των ειδών τους τροχούς, όσοι κι όσες θέλουν να διαδηλώσουν και να εκφραστούν ενάντια στο καθεστώς παραλογισμού και κατάχρησης εξουσίας και την έλλειψη κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου.

Συγκέντρωση για όλους, τροχήλατους και μη: 17.00 Πλ. Ελευθερίας. Ίσως μάλιστα σπάσουμε και την ώρα απαγόρευσης που μοιάζει πλέον να ‘ναι τόσο δύσκολο, όσο να σπάσει κανείς το φράγμα του ήχου! Χρώματα, κουδούνες, μπρίκια και κατσαρόλια, λουλούδια, τραγούδια, κόρνες, εικόνες και πλακάτ κι ό,τι στολίδια και υλικά αγαπάμε ευπρόσδεκτα!

Στα Χανιά η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς μετά και τις νέες σκηνές αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην Ν. Σμύρνη.

«Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των «οργάνων της τάξης» που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων, ζητώντας από την αστυνομία «να πάψει να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η πολιτική της (εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης τονίζει πως την απόλυτη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον λαό, την ίδια στιγμή που αδιαφορεί για την Υγεία, την Παιδεία και τα δικαιώματα των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

«Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην Ν. Σμύρνη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.

Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1.000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η πολιτική της (εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

  • Να αποσυρθούν οι άδικες και ψεύτικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 κατοίκους της Ν Σμύρνης!
  • Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των «οργάνων της τάξης» που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους!
  • Η αστυνομία να πάψει να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής!

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Ανακοίνωση από τον Ενιαίο Σύλλογο Πολυτεχνείου Κρήτης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί