Στον Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας ο Ν. Ηγουμενίδης

Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδοσίας ο βουλευτής Ηρακλείου και ιατρός-καρδιολόγος Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε το παρών στον Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές αιμοδότες.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξήρε το έργο του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» που σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ συμβάλλουν καταλυτικά στην εθελοντική αιμοδοσία στην Κρήτη, και που μέσα στην πανδημική κρίση, από την καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας, ακατάπαυστα προσφέρουν.

Αφού ενημερώθηκε για την σημαντική ανταπόκριση του κόσμου, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ανώνυμοι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν στον συνάνθρωπο το δώρο της ζωής αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους. Μόνο 10 λεπτά είναι αρκετά για να σωθούν ζωές και να βοηθηθούν ασθενείς που είναι σε ανάγκη. Αξίζει σήμερα να τονίσουμε ότι η μετάγγιση αίματος δεν σώζει μόνο ζωές. Βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων μέσω παραγώγων αίματος ή χρησιμοποιείται για υποστηρικτική φροντίδα σε σημαντικές επεμβάσεις όπως η καρδιαγγειακή χειρουργική, επεμβάσεις μεταμόσχευσης, μαζικά τραύματα, ή ακόμα και σε θεραπείες για αιματολογικές κακοήθειες. Γι’ αυτό και χρειάζεται να ευχαριστήσουμε σήμερα όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και τους εργαζόμενους στους Σταθμούς και στα Κέντρα Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα που σε μια τέτοια ιδιαίτερη συγκυρία συνεχίζουν ακατάπαυστα την προσπάθεια. Η στάση τους είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί