«Σταματήστε ρε, έχουμε τραυματία»: Η στιγμή που αστυνομικοί της «Δράσης» ρίχνουν κρότου λάμψης σε διμοιρία ΜΑΤ (Βίντεο)

Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά το κατά πόσο ανεκπαίδευτοι είναι οι ειδικοί φρουροί του συγκεκριμένου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και πόσο αντιεπαγγελματικά φέρονται

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο όπου βρίσκονταν συνάδελφοί τους αλλά και δημοσιογράφοι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία.

Η επίμαχη σκηνή προβλήθηκε ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Την ώρα που ο δημοσιογράφος μετέδιδε την πληροφορία για τον τραυματισμό αστυνομικού, μέλη της ομάδας «Δράση» περνώντας από το σημείο με τις μηχανές τους προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, δείχνοντας να βρίσκονται σε σύγχυση.

«Σταματήστε, έχουμε τραυματία», ανέφερε κάποιος από τους άνδρες της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο.

Δυστυχώς κι από αυτό το δυσάρεστο γεγονός διαπιστώνεται το κατά πόσο ανεκπαίδευτοι είναι οι ειδικοί φρουροί του συγκεκριμένου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και πόσο αντιεπαγγελματικά φέρονται αφού επιτέθηκαν κατά της αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ που προστάτευε τον τραυματισμένο ειδικό φρουρό, αλλά και κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν το περιστατικό.

Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη

Την ελλιπή εκπαίδευση των σωμάτων της ΕΛΑΣ, ΔΙΑΣ και Δράση, παραδέχθηκε εμμέσως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα με τον ομότιμο καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση που προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός για την αστυνομική βία, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση το θέμα της ελλιπούς εκπαίδευσης των αστυνομικών  και ειδικών φρουρών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να παρθούν κάποιες πρωτοβουλίες με βάση το περιεχόμενο της συζήτησης του με τον κ. Αλιβιζάτο.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Νέα Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας – Χημικά και αύρες – Τραυματίστηκε αστυνομικός (Βίντεο & φωτο)

Σύλληψη νεαρού σε παρτέρι πολυκατοικίας, με δεκάδες φωνές από τα μπαλκόνια στους αστυνομικούς να σταματήσουν (Βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Αστυνομικοί μπαίνουν σε κατάστημα και χτυπούν με μανία άνδρα (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί