Ο πρωθυπουργός επαναφέρει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και τον κοινωνικό διχασμό

Του Γιώργου Δημητρίου

Ενας πρωθυπουργός από το βαθύ δεξιό κράτος, που επαναφέρει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και τον κοινωνικό διχασμό.

Με κύριο χαρακτηριστικό το αστυνομικό κράτος της βίας, της ανισονομίας, στην σκιά μιας εξουσίας που μοιάζει με το ”οργανωμένο έγκλημα”.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ”ΕΜΦΥΛΙΟ”

Δεν αφήνεται να λειτουργήσει όπως επιτάσσει η θεωρητική ανεξαρτησία της, μοιάζει σε αυτό που περιγράφει στο έργο του ”Ηθικά Νικομάχεια” ο Αριστοτέλης, ως διανεμητική δικαιοσύνη. “Η διανομή της δικαιοσύνης γίνεται με γεωμετρική αναλογία της ”αξίας” και της δύναμης του προσώπου το οποίο δικάζεται”. Ο φτωχός στα σκληρά, ο δυνατός στα μαλακά .

Ο Σαρκοζί τιμωρήθηκε με  φυλάκιση χωρίς να πτωχεύσει τη Γαλλία, ενώ εδώ οι μεγαλοδεξιοί δεν μπαίνουν με τίποτα στη φυλακή, παρ’ ότι συγκυβέρνησαν 50 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ. Επί’ ‘διοικήσεώς” τους ληστεύθηκε η χώρα. Με  ”πόθεν” έσχες 60, 80,120 ακινήτων στην κατοχή τους χωρίς κάποιοι από αυτούς να έχουν ούτε 3000 ένσημα εργασίας.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήταν στο διπλανό κελί του Κουφοντίνα για πολλά χρόνια.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ελλάδα έχει σημαντικό ιστορικό Εθνικών διχασμών. Στα νεότερα χρόνια ο μεγάλος διχασμός έγινε το  1941-1950, μεταξύ των συνεργατών των Γερμανών από τη μία, και από την άλλη του Κομμουνιστικού κόμματος και του ΕΑΜ –  ΕΛΑΣ.Ο καθηγητής  Δρ. Στράτος Δαρδανάς, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δηλώνει το 2018 στη Γερμανική Deutche Welle:”Οι συνεργάτες των Γερμανών αντί να τιμωρηθούν, ενσωματώθηκαν στο δεξιό αντικομμουνιστικό κράτος”.

Από την άλλη οι κομμουνιστές συμμετείχαν δυστυχώς σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στον οποίο έγιναν πολλά εγκλήματα και από τις δύο πλευρές.. Είχαν και αυτοί μεγάλες ευθύνες.

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 Πάνω στα ερείπια του εμφυλίου οικοδομήθηκε ένας νέος διχασμός με βασικό αίτιο την ανισονομία μεταξύ φτωχότερων και των ισχυρότερων παραγόντων της χώρας. Οι απόγονοι πολλών συνεργατών των Ναζί προωθούνται σε δημόσια αξιώματα, χωρίς προηγουμένως να έχουν αποκηρύξει τη ναζιστική δράση των προγόνων τους. (Οπως έκαναν στη Γερμανία υπουργοί).Να υποθέσω ότι ο υιός Κουφοντίνα μπορεί να γίνει υπουργόςχωρίς να αποκηρύξει τη δράση του πατέρα του.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τα εγκλήματα του μπλε γιακά, και αυτά ορίζονται  τα εγκλήματα που γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιος είναι ο θύτης και ποιο είναι το θύμα . Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα εγκλήματα που διέπραξε ο Κουφοντίνας.

Από την άλλη έχουμε τα εγκλήματα του λευκού γιακά, και ως τέτοια ορίζονται τα εγκλήματα που διαπράττονται από μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικούς παράγοντες. 

ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Τα εγκλήματα ΤΟΥ “λευκού γιακά” είναι περισσότερα, και με μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.(WebSite,FBI,USA).

Αυτά τα εγκλήματα δεν είναι πάντα ή αμέσως ορατά στους πολίτες αφού διαπράττονται από ισχυρούς οικονομικά και πολιτικά ανθρώπους.

Τα εγκλήματα του “μπλε κολάρου” σχετίζονται με χαμηλότερες οικονομικές και κοινωνικές τάξεις.

ΠΗΓΗ (Notre Dame College,USA,τμήμα ποινικής δικαιοσύνης,1η Νοεμβρίου,2019)

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι διακρίσεις στην κοινή γνώμη για το πώς διώκονται τα μπλε και τα λευκά εγκλήματα από την πλευρά της αστυνομίας είναι ορατές.

Το ίδιο ορατές είναι και οι ανισότητες με τις οποίες τα ΜΜΕ προβάλλουν τα εγκλήματα των ”φτωχών” και αποκρύπτουν τα λευκά εγκλήματα των ισχυρών.

(Αρθρο στο Psychology Today,USA,2019)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ”ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ” ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τα εγκλήματα των ”φτωχότερων” πολύ καλώς τιμωρούνται και αυτό δε σηκώνει αντίρρηση.

Είναι όμως οδυνηρή η ανισότητα στην εφαρμογή των νόμων κατά των πλούσιων και ισχυρών. Και αυτό δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό και σε τόση ένταση στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Το ακαταδίωκτο κράτος του ”Βαγγέλα” απο τη μία και το διωκόμενο κράτος των ”Εξαρχείων’ ‘από την άλλη.

Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό η ανισονομία έπιασε τα όριά της.

Κάντε κάτι πριν έρθουν τα χειρότερα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ”ΛΕΥΚΑ” ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

 Εξάρχεια και  αντεξουσιαστές λήστεψαν τη χώρα; Είχαμε εκατοντάδες αυτοκτονίες, καταστράφηκαν ζωές από τα κλεμμένα, η Ελλάδα έχασε εθνική κυριαρχία από την κακοδιαχείριση και τα μνημόνια.

Αγαπητοί μεγαλοπαράγοντες της ΕΛ.ΑΣ, σας σερβίρουν τον κομμουνιστικό κίνδυνο για να ”νοικοκυρεύουν” το κράτος με τη δική σας ”συμπαπαράταξη”. Μαζέψτε κάποιους ανόητους από τα tv panels,δεν είναι ανάγκη να προκαλούν τον κόσμο. Και να θυμάστε ότι δε σας πληρώνουν μόνο ”ακροδεξιοί” πολίτες…. Σας πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, χωρίς να απολαμβάνουν ουδέτερη αστυνομία.

ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Υπάρχουν και άλλοι πολίτες. Στην Ελλάδα όποιος δε συμφωνεί με το αστυνομικό κράτος, όποιος μιλάει για ατομικά και ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα κλπ, είναι κομμουνιστής. Όποιος δεν συμφωνεί με τη διαρκή ”ληστεία” του κράτους από μία χούφτα πολιτικών και επιχειρηματικών οικογενειών είναι τεμπέλης και εχθρός της πατρίδας.

Τον νόμο και την τάξη  εξαγγέλλουν λογής λογής πολιτικά ”λαμόγια”. Γενικώς όσοι ΔΕΝ είναι μεγαλοδεξιοί  τιμωρούνται αυστηρά, προβλέπεται για αυτούς αμείλικτο κράτος και αστυνομία με ιδιαίτερο ζήλο.

Αν όμως είσαι ΝΔ, τότε η παιδοφιλία μπορεί να είναι και ιδιωτική υπόθεση. (Δήλωση υποστήριξης του  Άδωνη σε καταδικασμένο για παιδεραστία Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας).

Μπορείς να παίρνεις όσα δάνεια θέλεις, να τα πληρώνεις όταν εσύ θέλεις, να τα αυτοδιαγράφεις, ή να στα πληρώνει ο πολίτης άμα λάχει με κάνα μνημονιάκι… Και πολλές άλλες αυτοεξαιρέσεις από τους νόμους και τους  κανόνες.

ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η κατάταξη της χώρας στη λίστα της διεθνούς διαφθοράς δεν είναι έργο των κομμουνιστών και των Εξαρχείων…Ασφαλώς η διεφθαρμένη χώρα είναι έργο κάποιων πολιτικών οικογενειών με βαθειά ερείσματα στο κράτος, από τον εμφύλιο, τη δικτατορία μέχρι και τώρα..

Παιδιά ντροπή….Δεν είμαστε στο 1941-1950.

Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ

Πάρτε παράδειγμα, διώκονται οι λιμενικοί αστυνομικοί που συνέλαβαν το Noor one με τρείς τόνους ηρωίνη… Δεν το χρεώνω σε κανέναν απολύτως.. Είναι όμως ενδεικτικό της κατάστασης.

Εχει μεγάλες ευθύνες ο Ελληνικός λαός για το κατάντημα της πατρίδας.

Με έναν ευθυνόφοβο Κ. Καραμανλή που τον κατάντησε η διαπλοκή ”βούδα” μέσα σε εκκλησία ακροδεξιάς ”αίρεσης”. Με ένα Σημίτη πού πίστευα, και τώρα ντρέπομαι για αυτό. Δικαιώθηκε ο Α. Παπανδρέου για το ρόλο του. Βοηθήσατε για να εκλεγεί ο πολιτικός ”Νέρωνας”…πολύ μεταρρυθμιστής κ.Σημίτη. Μας πήγε στα ”καλύτερά τους χρόνια” σαν το σήριαλ της ΕΡΤ1,εκεί στα μετεμφυλιακά χρόνια της χούντας.

Νάσαι περήφανος κ.Σημίτη… Αφήνεις..έργο την ”Κολομβιανή Δημοκρατία” της ΕΕ.. Αλλά με νόμισμα το ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί