«Το απόλυτο αδιέξοδο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα Χανιά»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, σχετικά με τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αθλητισμού:

«Εκτός τόπου και χρόνου για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού. Με επιπόλαιες προσεγγίσεις κάνουν καταστροφικά απανωτά λάθη που με περίσσια ευκολία χρεώνουν στους λοιμωξιολόγους για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή. Την ίδια στιγμή παρεμβαίνουν ως εκκολαπτόμενοι δον κιχώτες για να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν το οποίο όχι απλά δεν λύνουν, αλλά το κάνουν χειρότερο. Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον συντοπίτη μας υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και στον γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Μαυρωτά, μόνη λύση για να τελειώσουν τα ατελείωτα αδιέξοδα που συνεχώς δημιουργούν είναι να παραιτηθούν και να αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου άνθρωποι που καταλαβαίνουν και αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό και όχι τους χορηγούς του.

Αφήνουν εκτός χώρων προπόνησης αθλήματα που αποδεδειγμένα όσο διάστημα άφησαν να λειτουργήσουν καταγράφηκε μηδενική μεταδοτικότητα του ιού. Η πραγματικότητα είναι ότι το σύνολο των αθλημάτων που απέκλεισαν είναι από αυτά που δεν συμπεριλαμβάνονται στο στοίχημα και δεν έχουν μεγάλους χορηγούς που προφανώς δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν.  Όμως είναι αθλήματα που νέα παιδιά έχουν χτίσει την ζωή τους με ανιδιοτέλεια περιμένοντας να χαρούν την προσπάθεια και τις πιθανές επιτυχίες. Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από αθλητισμό η διάκριση στην κατηγορία εφήβων  – νεανίδων μπορεί να γίνει μόνο σε 2 χρονιές στην ζωή των αθλητών και η περυσινή χάθηκε, την φετινή όμως τους την καταστρέφουν, με την επιπολαιότητα και την ανικανότητα των υπευθύνων, στερώντας τους την συμμετοχή, την διάκριση ή και την πιθανή μοριοδότηση τους ως επιβράβευση προσπάθεια χρόνων.

Τα Χανιά έχουν κουραστεί από την εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων και τις συνεχείς ψεύτικες υποσχέσεις του υφυπουργού που δεν είναι ικανός ούτε για τα μερεμέτια στην δυτική Κρήτη. Αντιθέτως στην ανατολική Κρήτη για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους τα έργα στον αθλητισμό προχωράνε ταχύτατα όπως ένας δίκαιος πολιτικός θα έκανε για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για τον τόπο εκλογής του.

Επειδή τα παιδιά έχουν ψυχή και όνειρα, όποιος τους τα καταπατεί δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή του τόπου.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί