«Η κυβέρνηση, φάνηκε πια καθαρά, ότι δεν σέβεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα – Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα είναι να παραιτηθεί»

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χερσονήσου, σχετικά με τα γεγονότα αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα χθες στη Νέα Σμύρνη:

«Είδαμε χθες στη Νέα Σμύρνη το επιτελικό κράτος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ξεπερνά κάθε όριο. Κανείς και καμιά λογική δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που συνέβη. Δεν είναι δυνατόν σε μια υποτίθεται, δημοκρατική χώρα, να συμβαίνουν αυτά που είδαμε. Και δεν είναι  μόνο η Νέα Σμύρνη, Είδαμε ότι η κρατική βία εξαπλώνεται σιγά-σιγά στις γειτονιές, πανεπιστήμια (Πετράλωνα, Χαϊδάρι, ΑΠΘ κλπ)..

Η κυβέρνηση, φάνηκε πια καθαρά, ότι δεν σέβεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε έννοια σεβασμού στον άνθρωπο, κάθε δικαίωμα του πολίτη, καταπατήθηκε, ατιμάστηκε διαλύθηκε από τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοείδη και του Μητσωτάκη.  Δυστυχώς για την Ελλάδα, η Κυβέρνηση αυτή θα καταγραφεί σαν η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.  ΄

Δεν σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, τους διεθνής κανόνες, δεν σέβεται το Σύνταγμα του Κράτους, τους νόμους που αυτή έχει ψηφίσει. Πριν από καιρό είχαμε ακούσει στις ΗΠΑ κάποιο να φωνάζει, από τη βία των αστυνομικών, “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

Σήμερα ακούσαμε από τη βία των αστυνομικών, Έλληνα Πολίτη, αντικείμενο απίστευτης αστυνομικής βίας να φωνάζει “πονάω, πονάω, πονάω” και το παρακράτος της δεξιάς να μένει ασυγκίνητο. 

Είδαμε επώνυμο αστυνομικό, να λέει ότι εμείς θα επιβάλλουμε τη τάξη με τα ρόπαλα μας.

Είδαμε αστυνομικούς, σε λαϊκή αγορά στην  Αθήνα, να φέρονται σκαιά σε γυναίκα, να την τραβούν, να την προσβάλλουν να την κακομεταχειρίζονται.

Αυτή δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλου του “ασκεριού του”.

Δεν μπορεί σε ένα ευνομούμενο κράτος, να συμβαίνουν αυτά. Δεν μιλούμε πια για δημοκρατικό πολίτευμα. Υπάρχει  εκτροπή απ αυτό.

Κάθε φωνή διαμαρτυρίας, κάθε διαφορετική γνώμη από τη γνώμη των κρατούντων, καταστέλεται με βία.

Όμως το επιτελικό κράτος θα διαψευσθεί. Ο Λαός δεν αντέχει πια. Το ποτάμι ξεκίνησε και δεν μπορεί να σταματήσει, ότι κι αν κάνει το επιτελικό κράτος, όσα μέτρα κι αν πάρει, όση βία και αυταρχισμό, κι αν δείξει.

Το μόνο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα είναι να παραιτηθεί.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί