Απέφυγε να καταδικάσει την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη η κυβερνητική εκπρόσωπος

Δεν αποδοκίμασε ούτε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών χθες στη Νέα Σμύρνη, κυριάρχησαν στην σημερινή ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη.

Η κυβέρνηση απέφυγε να καταδικάσει την άσκηση βίας από τους αστυνομικούς, όπως επίσης δεν αποδοκίμασε τον βουλευτή της Κώστα Κυρανάκη ο οποίος δημοσιοποίησε τα στοιχεία του πολίτη που κακοποιήθηκε.

Η κ. Πελώνη περιορίστηκε να πει ότι «οι εικόνες που είδαμε μας ενόχλησαν, τα περιστατικά διερευνώνται, χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, θα αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκου». Στράφηκε όμως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Θα συνιστούσαμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων». Συνδύασε δε, την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τα τρικάκια που είχαν πετάξει νωρίτερα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν ειρωνική αναφορά για την σύζυγο του πρωθυπουργού και τον τρόπο που αναφέρονται τα μέσα ενημέρωσης.

Για τον βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, που έδωσε τα στοιχεία του πολίτη που κακοποιήθηκε και αν οι αστυνομικές αρχές δίνουν στην δημοσιότητα στοιχεία πολιτών είπε ότι «όπως γνωρίζετε υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει την εικόνα ξυλοδαρμού. Δεν δόθηκε από τη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν δρα σαν κουκουλοφόρος.

Η κ. Πελώνη δήλωσε άγνοια και για τα κλομπ που φαίνεται ότι χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί και δεν είναι στον υπηρεσιακό οπλισμό τους. Μάλιστα στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε με ειρωνεία: «δεν είμαι αστυνομικός για να γνωρίζω, ρωτήστε κάποιον αστυνομικό». Για την Επιτροπή που είχε συσταθεί υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, είπε ότι οι προτάσεις της υλοποιούνται και όλα τα περιστατικά διερευνώνται.

Η κ. Πελώνη αρνήθηκε επιμόνως να μιλήσει για πολιτικές ευθύνες ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι υπάρχουν και δύο τραυματίες αστυνομικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί