“Δημοσκόπηση” παρωδία του Mega ή όταν μας λένε ότι… το 28,2% είναι μεγαλύτερο από 29,2%! (εικόνα)

Τη δόξα του ΣΚΑΪ με τα περιβόητα παραποιημένα γραφήματα φαίνεται ότι ζήλεψε το Mega Channel.

Το κανάλι στο χθεσινό μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων έπαιξε τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα». Η δημοσκόπηση, η οποία υπέπεσε σε αντίστοιχο «φάουλ» με αυτή της MRB για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε άλλο ένα παράδοξο στοιχείο.

Στην ερώτηση «πώς κρίνετε τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;», τα γραφήματα ήταν άκρως παραπλανητικά. Το Mega Channel κατάφερε να εμφανίσει το γράφημα με την αρνητική απάντηση (29,2%) μικρότερο από αυτό με την θετική (28,8%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% κρίνει θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς (28,8% θετικά και 28,2% μάλλον θετικά), ενώ το 42,7% αρνητικά (29,2% αρνητικά και 13,5% μάλλον αρνητικά).

«Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το 29,2 είναι μεγαλύτερο από το 28,8 ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείτε. Ευχαριστούμε το Mega για αυτή τη σημαντική επιστημονική ανακάλυψη. Η ποιότητα της ενημέρωσης στην χώρα φτάνει σε νέα επίπεδα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί