45 επενδυτικά σχέδια στον Αναπτυξιακό Νόμο από την Περιφέρεια Κρήτης

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου, η ενίσχυση σαράντα πέντε (45) επενδυτικών φορέων από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού οι επιχειρήσεις αυτές θα ενισχυθούν με συνολική επιχορήγηση ύψους 6.631.816 € και συνολική φορολογική απαλλαγή ύψους 18.597.788 €.
Παρά την δοκιμασία της πανδημίας που επηρεάζει παγκόσμια την οικονομία, η επιχειρηματική κοινότητα αξιοποιεί τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, σε βασικούς τομείς της οικονομίας της Κρήτης. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο αφορούν στους τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του τονίζει πως «με τη χρηματοδότηση των σαράντα πέντε νέων επενδυτικών σχεδίων από τον Αναπτυξιακό Νόμο, συνεχίζουμε την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση μιας ισχυρής και εξωστρεφούς περιφερειακής ταυτότητας για την οικονομία του νησιού. Ως Περιφέρεια Κρήτης, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του κορονοϊού, είμαστε σε συνεργασία με τους φορείς της επιχειρηματικότητας και εντείνουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στην Κρήτη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί