«Οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, δεχτείτε την παραίτηση μου»: Ηχηρή παραίτηση του διευθυντή παθολογικού τομέα στο «Αγία Όλγα»

«1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα ήμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!! Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών”

«Ασφυξία» έχει προκληθεί στα νοσοκομεία λόγω των διασωληνωμένων καθώς ο αριθμός τους, όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική.

Ειδικότερα, στην Αθήνα η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι συνεχείς εισαγωγές δεν επιτρέπουν να «αδειάσει» κάποια από τις ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, μεγάλο προβληματισμό, και μόνο βοηθητικά για την εκτόνωση της κατάστασης δε λειτουργούν οι μεταλλάξεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πλέον νοσηλεύονται 3.223 ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορονοϊού. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί, ήτοι 1.581, σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. 

Ταυτόχρονα, οι διασωληνωμένοι είναι 449, καταγράφοντας σταθερά αύξηση τάση τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, η κατάσταση, εκτός από «έμφραγμα» στο ΕΣΥ, έχει οδηγήσει και το νοσηλευτικό προσωπικό στο όριό του.

«Οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, δεχτείτε την παραίτηση μου»

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του «Αγία Ολγα», Ι. Ιωαννίδης, περιγράφει σε επιστολή του, χθες Πέμπτη 4/3/2021, τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς το πρωί της ίδιας μέρας ενημερώθηκαν ότι θα είναι το μόνο νοσοκομείο στην Αττική (των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων) για περιστατικά παθολογικά και covid στην πρωινή εφημερία!

Στις 9 το βράδυ, ο Ι. Ιωαννίδης σημειώνει:

«Με θλίψη και ντροπή», όπως σημειώνει στο τέλος της επιστολής, ζητά να γίνει δεκτή η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα, γιατί «ούτως ή άλλως μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζω». «Διατηρώ», προσθέτει, «τη θέση του διευθυντή της Α’ Παθολογικής μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργίας της σε αυτή την κρίσιμη φάση»

(ολόκληρη η επιστολή του Ι. Ιωαννίδη)

«Είχαμε προειδοποιήσει»

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η τοποθέτηση του Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι στο νοσοκομείο που υπηρετεί, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ ούτε για αστείο.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό αυτήν την στιγμή είναι ακριβώς εκατό, από αυτούς οι τέσσερις μάλιστα διασωληνώθηκαν σήμερα το πρωί», και συνέχισε λέγοντας πως τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν στα απλά κρεβάτια που νοσηλεύονται.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους για τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού»: «Φωνάζουμε τόσο καιρό και δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει από τις 9 Φεβρουαρίου 2021. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, την Αχαΐα και όλη τη νότια Ελλάδα. Δυστυχώς ανταπόκριση δεν είχαμε».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης μας έφεραν εδώ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναρτώντας τη δραματική έκκληση του διευθυντή της κλινικής, σημειώνει: Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης μας έφεραν εδώ», ζητώντας «άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και στήριξη των ανθρώπων του ΕΣΥ, αλλά και «Να δώσουμε όλοι και όλες μαζί τη μάχη για να νικήσει η ζωή!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί