Άγρια αστυνομική καταστολή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα (Βίντεο)

Η αστυνομία νωρίτερα εμπόδισε την προσέγγιση της πλατείας Συντάγματος, που ήταν το σημείο συνάντησης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα – Άγρια καταστολή και προσαγωγές στην Πανεπιστημίου.

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης ήταν προγραμματισμένη σήμερα στις 6μ.μ. για τον Δ. Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και εμπόδιζε τον κόσμο να προσεγγίσει το σημείο συγκέντρωσης. Πριν λίγο προσπάθησε να διαλύσει την συγκέντρωση χρησιμοποιώντας κρότου λάμψης, την αύρα νερού και κάνοντας προσαγωγές στην οδό Πανεπιστημίου.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν άδεια, ενώ περιμετρικά γίνονταν συνεχείς έλεγχοι.

Η στιγμή που η αύρα της αστυνομίας εκτοξεύει νερό προς τους διαδηλωτές

Ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και φωνάζει συνθήματα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους του Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει πέντε προσαγωγές και υπάρχει ένας τραυματίας. Άλλο μπλοκ έχει φτάσει στην πλατεία Εξαρχείων. Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Κώστας Παπαντωνίου, άνδρας των ΜΑΤ έλεγε προκλητικά στον κόσμο «να δείτε τι θα γίνει αύριο».

Στο μεταξύ η υγεία του Δ. Κουφοντίνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, διότι έχει επιδεινωθεί.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής 5/3, αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του,  όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί