Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε εργολαβικά να ξεπλύνει το άγος Μητσοτάκη στην Ικαρία

Για να δικαιολογήσει τη μη επιβολή προστίμου από την ΕΛ.ΑΣ., ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ισχυρίζεται τώρα πως δεν υπήρχε απαγόρευση για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια!

Ως υπηκόους και ιθαγενείς για τους οποίους ισχύουν άλλοι νόμοι μάς αντιμετωπίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε εργολαβικά να ξεπλύνει το άγος του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Για να δικαιολογήσει τη μη επιβολή προστίμου από την ΕΛ.ΑΣ., ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ισχυρίζεται τώρα πως δεν υπήρχε απαγόρευση για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια!

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η επιβολή αυστηρότερου lockdown στην Αττική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε πολιτική εξόρμηση στην Ικαρία. Εκεί, εν πομπαίς και οργάνοις (τσαμπούνες κ.ά.), μαζί με δεκάδες άτομα της συνοδείας του και κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη. Από τη δημοσιοποίηση των εικόνων ξέσπασε σάλος – μέχρι και ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και υποσχέθηκε να μην ξανασυμβεί.

Όμως, όπως αναφέρει ο Κώστας Πουλακίδας για την Αυγή, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του Λ. Οικονόμου σε ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κορωνοσυγκέντρωση Μητστάκη δεν απαγορευόταν! Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (δηλαδή 6 έως 15 Φεβρουαρίου) δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες». Επομένως, δεν υπήρξε καμία παρανομία και γι’ αυτό η αστυνομία ούτε εμπόδισε την κορωνοσυγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη ούτε επέβαλε, έστω και εκ των υστέρων, πρόστιμα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί