Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τις συμβάσεις

Με τις 158 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

πενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο επιτρέπει στους πολύ μεγάλους εργολάβους να επιβλέπουν τα έργα, ενώ με αυτό επιτρέπεται και η πρόσβαση στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000.

Η ΝΔ ψηφίζοντας μόνη το εν λόγω νομοσχέδιο αγνόησε τις επισημάνσεις τριών επίσημων φορέων του κράτους, όπως η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής η Επιτροπή Φύση 2000 και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει λόγο για «εξυπηρετήσεις με τον πιο χυδαίο πελατειακό τρόπο».

«Έχετε αξιοποιήσει αυτή την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα πλιάτσικο και ένα καθεστώς απόλυτης μιντιακής κυριαρχίας. Δώσατε τη δυνατότητα για σύναψη συμβάσεων κάθε είδους. Σε όλη τη δημόσια διοίκηση επικράτησε ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης από την πλευρά του αναφέρθηκε εκτενώς στην αύξηση του ορίου για απευθείας αναθέσεις στις 60.000 ευρώ, στην κατάργηση του ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων για τις απευθείας αναθέσεις, στην κατάργηση των ηλεκτρονικών κληρώσεων που καθορίζουν τα μέλη των επιτροπών, στη μείωση του χρόνου ανάρτησης των αιρετών και στα πρότυπα τεύχη διακήρυξης έργων

«Έχω μείνει εμβρόντητος από τον τρόπο που η κυβέρνηση νομοθετεί. Θα μιλήσω κυρίως για τα δημόσια έργα γιατί σε αυτόν τον χώρο ευθύνης υπηρέτησα στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε ο Χρ. Σπίρτζης κάνοντας λόγο για «απίστευτη ελαφρότητα, απίστευτη παλαιοκομματική λογική» από πλευράς της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί