Σε «διακοπή εκτέλεσης ποινής» τροποποίησε το αίτημα για Κουφοντίνα η εισαγγελέας της Λαμίας – Προτείνει να απορριφθεί

H εισαγγελέας της Λαμίας τροποποίησε το αίτημα των συνηγόρων του κρατούμενου απεργού πείνας, σε διακοπή (κι όχι αναστολή) εκτέλεσης της ποινής, ενώ κατά τη συζήτηση στο δικαστήριο της Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η πρόταση της εισαγγελέως είναι να απορριφθεί το αίτημα Κουφοντίνα: «Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας – δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα  ο Γ. Ανδρουλιδάκης στο Κόκκινο 105,5,  η εισαγγελέας προχώρησε σε δική της εισήγηση με δικό της σκεπτικό, όπου μετατρέπει το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής σε διακοπή εκτέλεσης ποινής, ενώ την εισάγει προς συζήτηση στο Συμβούλιο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα, παρουσία του νομικού Θέμη Σοφού. Σημειώνεται ότι σε καμιά περίπτωση η αρχική πρόταση, αλλά ούτε και η τροποποίηση έχει οποιαδήποτε σχέση με αποφυλάκιση του κρατούμενου.

Η είδηση είναι σε εξέλιξη

Ενόψει της συνεδρίασης του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη έξω από τα δικαστήρια της πόλης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι που περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr:

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Γιάννα Κούρτοβικ κατέθεσε, μαζί με τον νομικό Θέμη Σοφό, αίτηση αναβολής έκτισης της ποινής στο στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί η κράτηση όχι γιατί θα γυρίσει σπίτι του, δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του, αλλά γιατί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα στο νοσοκομείο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του.

Νέα κινητοποίηση το απόγευμα

Σημειώνεται ότι και για σήμερα, Πέμπτη 4/3, έχει καλεστεί συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνας για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, και όχι στον Δομοκό. Θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη κινητοποίηση, που αναμένεται εξίσου μαζική με τη χθεσινή και τις δύο ακόμα προηγούμενες.

Με αφορμή τα εύλογα ερωτήματα για τη μετάβαση στη διαδήλωση, η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή σημειώνει ότι «η μετάβαση στις συναθροίσεις επιτρέπεται κανονικά και δεν απαιτείται βεβαίωση ή sms. Σημειώνει ότ η μετακίνηση απαγορεύεται μετά τις 21:00 στους μητροπολιτικούς δήμους και δήμους αυξημένου κινδύνου ή μετά τις 19:00 στους δήμους πολύ αυξημένου κινδύνου, αλλά και ότι «επειδή όμως είναι πλέον γνωστές οι καταχρηστικές και αυθαίρετες πρακτικές πολλών αστυνομικών οργάνων στους ελέγχους που πραγματοποιούνται, συνιστούμε μεγάλη προσοχή και οπωσδήποτε θυμίζουμε ότι όλοι πρέπει να έχουμε πάνω μας ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί