Οι κάτοικοι των Ανωγείων ζητούν γενικό lockdown και χαρακτηρισμό «βαθύ κόκκινου»

Γονείς μαθητών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη δημοτικού και νηπιαγωγείων αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα

Συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, έχει ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έχοντας μεταφέρει αίτημά του, να τεθεί ο δήμος Ανωγείων σε κατάσταση βαθύ κόκκινου και γενικού lockdown ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Όπως αναφέρει το τοπικό anogi.gr, τα συνεχόμενα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ανησυχία και αγωνία σε δήμο Ανωγείων και Κέντρο Υγείας, ενώ και ο ΕΟΔΥ έχει βάλει στο “μπλοκάκι” των επικίνδυνων περιοχών τα Ανώγεια και ετοιμάζει δράσεις για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Γονείς μαθητών προχωρούν σε κατάληψη αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα

Σε κατάληψη του 1ου Δημοτικού και των 1ου -2ου Νηπιαγωγείου Ανωγείων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του δήμου Ανωγείων για γενικό lockdown στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Η ολομέλεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολειου και 1ου -2ου Νηπιαγωγειου Ανωγείων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κατάληψη και το κλείσιμο του Σχολείου. Με δεδομένο τα πολλά κρούσματα που έχουν διαγνωστεί τις τελευταίες ημέρες στο χωριό μας και την υπολειτουργία του Σχολείου με τη μη συμμετοχή του 70% περίπου των μαθητών στα μαθήματα, προβαίνουμε σε αυτή την ενέργεια και ζητάμε από τους αρμοδίους: 1.Να κάνει δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Ανωγείων,να μπει ο Δήμος σε καθεστώς “βαθύ κόκκινου” ώστε να κλείσει το Σχολείο και να συνεχιστούν τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. 2.Την άμεση έλευση μονάδας του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid τεστ στους κατοίκους των Ανωγείων 3.Να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ελευθερία” ως εμβολιαστό Κέντρο. Κανένας μας δεν θέλει το Σχολείο μας κλειστό. Οι ιδιαίτερες όμως συνθήκες που βιώνουμε μας αναγκάζουν να αντιδράσουμε και να προτάξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα την προστασία της υγείας των παιδιών μας, τη δική μας και όλων των κατοίκων του χωριού μας.”

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και 1ου-2ου Νηπιαγωγειου Ανωγείων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί