Άφαντος ο ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη η αντιπολίτευση από τα δελτία ειδήσεων – Μόλις 1 λεπτό για το νέο ΕΣΥ

Οριακά τα νοσοκομεία, νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, λιγναδιάδα με κατά πόδας παρακολούθηση του Κούγια, οπωσδήποτε Ερντογάν και πλήθος θεμάτων του αστυνομικού δελτίου

Εξαφανισμένος παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, ιδιωτικών και δημόσιων, όπως εξαφανισμένη είναι και ολόκληρη η αντιπολίτευση της χώρας, η οποία φαίνεται αδύνατον να χωρέσει στην ειδησεογραφία της ημέρας: οριακά τα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης, λιγναδιάδα με κατά πόδας παρακολούθηση του συνηγόρου, οπωσδήποτε Ερντογάν και πλήθος θεμάτων του αστυνομικού δελτίου. Για την ακρίβεια οι αστυνομικές ειδήσεις καταλαμβάνουν σχεδόν το μισό δελτίο των καναλιών, ιδιωτικών και δημόσιων.

Δείτε επίσης: Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ

Την ίδια τύχη, της υποβάθμισης μέχρι εξαφανίσεως, είχε προχθές η παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ και οι προτάσεις για ένα νέο ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τι πιο επίκαιρο, θα έλεγε κάποιος, ας πούμε αντικειμενικός παρατηρητής, την ώρα που ο κορωνοϊός παρελαύνει και με τα νοσοκομεία της Αθήνας υπό ασφυκτική πίεση από περιστατικά με επιπλοκές. Τι έχει να πει η αντιπολίτευση; Και κυρίως τι έχει να προτείνει;

Εικόνα του μέλλοντος

Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ από το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ήταν εξαιρετική από πλευράς περιεχομένου, αλλά και από πλευράς εικόνας: Το ψηφιακό πλατό επέτρεψε να προβάλλονται στο φόντο του ομιλούντος το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση, όχι βεβαίως ζωντανό, αλλά μέσω zoom, σε αμέτρητα μικρά καρέ. Ο συμβολισμός του «από τα κάτω» είναι εμφανής.

Την ίδια ώρα η κάμερα «γερανός» (steady camera) που είχε στη διάθεση του ο σκηνοθέτης έδινε τη δυνατότητα για μια εικόνα με αναφορά στο μέλλον. Και από πολλές γωνίες παραπομπή στη διαφάνεια. Η συνομιλία με τους γιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κατέθεσαν την εμπειρία τους από το μεγάλο βίντεο γουόλ έδωσε τη δυνατότητα να εμπλουτιστεί η εκδήλωση με φωνές ειδικών.

Στα γρήγορα τα κανάλια

Τα δελτία ειδήσεων των καναλιών δεν… συγκινήθηκαν. Με διάρκεια περί τα 60 λεπτά, μετέδωσαν μικρά αποσπάσματα της ομιλίας Τσίπρα λίγο πριν από τη λήξη τους και μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

* Ο ΑΝΤ-1 μετέδωσε βίντεο με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ στο 51ο λεπτό του κεντρικού δελτίου του με διάρκεια 1.25”.

* Το Mega στο 44ο λεπτό για 0.55”.

* Το Star στο 52ο λεπτό για μόλις 0.40”.

* Το Open στο 47ο λεπτό για 1.35”.

* Η ΕΡΤ στο 35ο λεπτό για 2.20”.

Μάλιστα η παρουσίαση στην ΕΡΤ και στο Star ακολουθήθηκε από την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας. Νωρίτερα οι σταθμοί είχαν προλάβει πάντως να μεταδώσουν αντιδράσεις και όλη τη φασαρία που δημιουργήθηκε από τις άστοχες δηλώσεις Δρίτσα. Και βεβαίως, αμέσως μετά, ακολούθησαν τα αθλητικά…

Από το Διαδίκτυο

Νωρίτερα η ΕΡΤ είχε αρνηθεί να μεταδώσει απευθείας την ομιλία επιβεβαιώνοντας την ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη δημόσια τηλεόραση και την καθεστωτική συμπεριφορά της διοίκησης και της κυβέρνησης για την ΕΡΤ. Την ομιλία Τσίπρα, αλλά και τις παρεμβάσεις των επιστημόνων μετέδωσαν το κανάλι της Βουλής και το Kontra Channel, αλλά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής.

Ουκ ολίγοι πάντως παρακολούθησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απευθείας από το Διαδίκτυο, μέσω Live Streaming. Συγκεκριμένα από το YouTube παρακολούθησαν την εκδήλωση 24.000 συνδεδεμένοι χρήστες και ακόμη 127.000 χρήστες από το Facebook, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Analytics. Ακόμη 9.000 χρήστες παρακολούθησαν απευθείας την εκδήλωση από το avgi.gr.

Αγγέλα Νταρζάνου, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Άφαντος ο ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη η αντιπολίτευση από τα δελτία ειδήσεων – Μόλις 1 λεπτό για το νέο ΕΣΥ”

  1. AvatarΟι ειδικοί μας λένε χαζούς

    Παράλληλα, η καλοπληρωμένη ναζί προπαγάνδα ξεπερνά κάθε όριο. Καθημερινή 28.2, ένθετο τέχνες: Τα όρια νοητικής στέρησης και ψυχικής ευαλωτότητας είναι συχνά δυσδιάκριτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί