Σύσσωμη αποδοκιμασία των νέων μέτρων για Covid από την αντιπολίτευση

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης επιφύλαξαν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση της χώρας, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της νόσου Covid-19.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστίασε την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «έναν χρόνο μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου». 

Ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε ότι «τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα η κυβέρνηση την ρίχνει πάλι στις πλάτες των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας να είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει non-covid». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε και το ΕΣΥ αλλά και οι πολίτες να μη ασφυκτυούν εναποθέτωντας τις ελπίδες της αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…».

«Αντί της Αναγέννησης, τα “έξυπνα μέτρα” που ανακοινώθηκαν, μας οδηγούν πιο βαθιά στο Μεσαίωνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογράμμισε από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «κρυμμένη πίσω από αδιαφανείς συνεδριάσεις των οποίων δε μαθαίνουμε ποτέ τις εισηγήσεις και δεν βλέπουμε ποτέ τα πρακτικά, βαφτίζει “έξυπνα μέτρα” τον όλο και αυστηρότερο περιορισμό των πολιτών με όλο και περισσότερες τιμωρίες, πρόστιμα και διώξεις.  

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «από τα κελιά του εγκλεισμού τους, οι πολίτες άκουσαν τον κ. Κικίλια να μαγειρεύει τα νούμερα του εμβολιασμού μη διευκρινίζοντας πόσοι εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις, να καλεί “σε συνεργασία” τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές ΧΘΕΣ, και τον κύριο Χαρδαλιά να βρίσκει την ευκαιρία να εντάξει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα Θανάσιμα Αμαρτήματα. Στην αρχή της Άνοιξης, εποχή αναγέννησης, οι πολίτες ετοιμάζονται να βυθιστούν πιο βαθιά στο Μεσαίωνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: σπίτια σφραγισμένα με μια πανούκλα να επελαύνει ανενόχλητη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί