Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή λοιμωξιολόγων – Προς νέα μέτρα από αύριο

Στο τραπέζι η αλλαγή χρήσης του κωδικού 6 για ατομική άσκηση

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση αφού το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν αναχαιτίζεται από τα απαγορευτικά μέτρα που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί τάπητος ακόμα και η επιβολή καθολικού και οριζόντιου lockdown στη χώρα.

Οι ισχυρισμοί περί «έξυπνων μέτρων» που τα τελευταία 24ωρα διαρρέονται από τους κυβερνητικούς παράγοντες μόνο θυμηδία προκαλούν στους πολίτες αφού είναι σαν να παραδέχεται η κυβέρνηση ότι όλο αυτό το διάστημα τα μέτρα που έχει επιβάλλει δεν έχουν και τόσο υψηλό «δείκτη νοημοσύνης».

Οι πληροφορίες για τα νέα απαγορευτικά μέτρα που, μάλιστα, αναμένεται να εφαρμοστούν από την Πέμπτη στις 6 το πρωί, δείχνουν και τις παλινωδίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα συζητείται η κατάργηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα μια και τώρα διαπιστώνουν ότι το μέτρο αντί να αποτρέψει την έκρηξη των κρουσμάτων έχει συμβάλλει στην έκρηξη της ενδοοικογενειακής μετάδοσης του ιού.

Ένα ακόμα μέτρο που θα εξεταστεί είναι ο περιορισμός της χρήσης του κωδικού 6 που χρησιμοποιείται για περπάτημα και ατομική άθληση. Η πρόταση που έχει πέσει τώρα στο τραπέζι είναι να χρησιμοποιείται μόνο για όσους κινούνται με τα πόδια και όχι για μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση σε άλλη περιοχή.

Πρόκειται στην ουσία για σκέψεις μέσω του περιορισμού της χρήσης του κωδικού 6 να περιοριστεί η διαδημοτική μετακίνηση των πολιτών στο Λεκανοπέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μέτρο είχε συζητηθεί και πριν την επιβολή του τελευταίου lockdown αλλά είχε απορριφθεί για κοινωνικούς λόγους αφού δεν έχουν όλες οι περιοχές ειδικά του κέντρου της Αθήνας ελεύθερους χώρους για άθληση ή περπάτημα.

Ο περιορισμός της κινητικότητας είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας .
Σε σχέση με το πρώτο lockdown του Μαρτίου επεσήμανε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με σήμερα που έχει φτάσει στο έξι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί