Συναγερμός στις ΗΠΑ έπειτα από πληροφορίες για νέο σχέδιο εισβολής στο Καπιτώλιο

Μνήμες από την 6η Ιανουαρίου, ημέρα που υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ξύπνησαν στις ΗΠΑ. Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν επιφορτιστεί τη φύλαξη του Καπιτωλίου ανέφεραν πως έχουν πληροφορίες πως παραστρατιωτική ομάδα σχεδιάζει να επιτεθεί στις 4 Μαρτίου στην έδρα του Κογκρέσου.

Ανάλογες πληροφορίες (MSNBC) έρχονται και από τις ομοσπονδιακές αρχές που προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρεται σε «βίαιους εξτρεμιστές», σύμφωνα με το δίκτυο, το οποίο επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, τον οποίο δεν κατονομάζει.

«Λάβαμε πληροφορίες που μιλούν για ένα πιθανό σχέδιο μιας άγνωστης παραστρατιωτικής ομάδας να εισβάλει δια της βίας στο Καπιτώλιο στις 4 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία μετέδωσε το Reuters, τονίζοντας ότι είναι «ενήμερη και προετοιμασμένη για κάθε δυνατή απειλή». Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσουν οι απειλές» εναντίον του Καπιτωλίου.

Ορισμένοι οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, όπως εκείνοι του κινήματος QAnon, πιστεύουν ότι στις 4 Μαρτίου θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, για μια δεύτερη θητεία, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί