Στο πλευρό των οδηγών τουριστικών λεωφορείων οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.΄Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη του  στο Σωματείο των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» και τους 37 εργαζόμενους που απολύθηκαν, από δύο μεγάλα γραφεία. 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη του  στο Σωματείο των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» και τους 37 συναδέλφους που απολύθηκαν, από δύο μεγάλα γραφεία.  Καταγγέλλει τους εργοδότες που προχώρησαν σε αυτές τις απολύσεις. 

Το προηγούμενο  διάστημα οι συνάδελφοι οδηγοί,  σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν  μεγάλη  μάχη για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Η απάντηση των εργοδοτών και ειδικά των δύο αυτών μεγάλων εργοδοτών  ήταν να προχωρήσουν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων οδηγών που συμμετείχαν στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα για υπογραφή Σύμβασης. 

Κυβέρνηση και εργοδότες συνεχίζουν αμείωτα την επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους που ουσιαστικά τους θέλει σκλάβους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδοτεί τους εργοδότες με εκατομμύρια και από την άλλη αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, χωρίς προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους.  

Η επόμενη μέρα θα είναι κόλαση για τους εργαζόμενος αν δεν απαντήσουμε σήμερα οργανωμένα, συλλογικά και ταξικά, αν η μάσκα προστασίας μετατραπεί σε φίμωτρο για τις διεκδικήσεις μας, αν υποχωρήσουμε μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων !

Να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι οδηγοί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί