Αλλαγές στη χρήση των SMS και συστάσεις για κοντινές μετακινήσεις – Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν – «Βαθύ κόκκινο» το Ηράκλειο με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00

Ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα αλλά και τις νέες ανακοινώσεις για περαιτέρω λήψη περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

«Το lockdown μέσα στο lockdown είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής μέτρα στην ενημέρωση της Τετάρτης:

Από την Πέμπτη 4/3 στις 06:00 έως τις 16/3 στις 06:00 ισχύουν σε όλη τη χώρα:

  • Στο SMS “2”, αλλά και στο “3” οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση 2χλμ από τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS “6” οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Στο SMS “4” τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Βαθύ κόκκινο» το Ηράκλειο

Από την Πέμπτη 4/3 η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου. Το λιανεμπόριο και τα σχολεία δεν θα λειτουργούν, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00.

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο για το ΕΣΥ

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το επιδημιολογικό επίπεδο που επικρατεί στην Αττική οδηγεί την είσοδο της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο ετοιμότητας. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Αττική σε απλές κλίνες κορονοϊού ανέρχονται σε 1.528, ενώ από 1η Ιανουαρίου καταγράφηκαν 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid-19.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid-19 νοσοκομείο, το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών, ενώ το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid-19.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλλαγές στη χρήση των SMS και συστάσεις για κοντινές μετακινήσεις – Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν – «Βαθύ κόκκινο» το Ηράκλειο με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00”

  1. ψωνίζω από τα τηλεσκουπίδια και τα ιλουστρασιόν περιοδικά

    Είδα μία τιτλούχο ομορφιάς σύζυγο αργεντινού προέδρου, που φορούσε μια… γούνα στα γαλανόλευκα χρώματα της σημαίας Αργεντινής! Ωραία ιδέα για Τσικνοπέμπτη για την οικογένεια Κικίλια που παίζει όπως είπε η Τζένη “για τη φανέλα”…!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί