Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Σε σκηνές θα διανυκτερεύσουν κάτοικοι τεσσάρων χωριών

Ο σεισμός έγινε αισθητός σύμφωνα με μαρτυρίες στην Πάτρα, αλλά και στην Αττική

Νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20.24 και έγινε αισθητός σύμφωνα με μαρτυρίες στην Πάτρα, αλλά και στην Αττική.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, στον Τύρναβο Λαρίσης, στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 13,8 χιλιόμετρα.

6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Φόβος για μετασεισμούς, σε σκηνές θα μείνουν το βράδυ κάτοικοι 4 χωριών

Τουλάχιστον 30 σπίτια με σοβαρές ζημιές στο Μεσοχώρι 

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα. Οι ζημιές που σημειώθηκαν αφορούν σε πτώσεις τμημάτων σε τοίχους αλλά και σε σημαντικές ρωγμές σε αρκετές περιπτώσεις. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στους δρόμους και αναμένουν οδηγίες από τον Δήμο και την πολιτική προστασία.

Στήνουν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου

Σοβαρές ζημιές σε σπίτια αλλά και στο σχολείο στην περιοχή Δαμάσι προκάλεσε ο ισχυρός σεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Ελασσόνα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «η αντίδραση της περιφέρειας ήταν άμεση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός». Ο κ. Αγοραστός δήλωσε επίσης ότι «με τη συνδρομή του στρατού θα στηθούν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των ανθρώπων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί