«Αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνησή σας»: Αίτηση διαγραφής από τη ΝΔ υπέβαλε πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Εκφράζει τη θλίψη του και την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση των ελληνοτουρκικών, την υγειονομική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, αλλά και για την επιλογή των «αρεστών» και όχι των «αρίστων» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον

Μετά από σαράντα πέντε χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, αίτηση διαγραφής από το κυβερνών κόμμα υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και νυν νομικός και ειδικός πραγματογνώμονας Αδριανός Γκουρμπάτσης, εξαιτίας της ανικανότητας που θεωρεί ότι έχει δείξει ώς τώρα η κυβέρνηση στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις πιο σημαντικές κρίσεις της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Μάνου Τσαλδάρη για την Εφημερίδα των Συντακτών, στην ιδιαίτερα οξεία επιστολή παραίτησης που έστειλε την Κυριακή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο απόστρατος στρατηγός εκφράζει τη θλίψη του και την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση των ελληνοτουρκικών, την υγειονομική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, αλλά και για την επιλογή των «αρεστών» και όχι των «αρίστων» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ως μέλος της Ν.Δ. αλλά και ως πολίτης νιώθω απέραντο θυμό και πλήρη απογοήτευση για τις αποτυχημένες και ατελέσφορες πολιτικές στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στις σημαντικότερες κρίσεις, λχ ελληνοτουρκική, υγειονομική, οικονομική, φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των ως άνω κρίσεων από μέλη της Κυβέρνησης που είναι “ΑΡΕΣΤΟΙ” σε εσάς προσωπικά και στο πρωθυπουργικό σας περιβάλλον και όχι οι “ΑΡΙΣΤΟΙ”, οι οποίοι σήμερα, που η κοινωνία βιώνει ένα γενικότερο κλίμα κρίσης θεσμών και αξιών, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι.

Αίρω λοιπόν την εμπιστοσύνη μου προς την Κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, ενώ διαφωνώ κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα. Κατόπιν τούτου και επειδή δεν προτίθεμαι στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω τη Ν.Δ., ζητώ τη διαγραφή μου από μέλος της παράταξης, την οποία υπηρέτησα πιστά ενστερνιζόμενος τις αρχές και αξίες της και στηρίζοντάς την με την ψήφο μου αδιάλειπτα σε όλες τις εκλογές από τα 18 μου μέχρι και σήμερα».

Απευθυνόμενος, τέλος, στο υστερόγραφό του προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, επισημαίνει ότι «διαβλέπει δυσκολία» στο να αφουγκράζεται άλλες φωνές, γιατί δεν του το «επιτρέπει το αισθητήριο των προσωπικών επιλογών» του, κι «ας έχουν πολιτικό κόστος», αφού τον εκθέτουν οι αρεστοί με τις «εσφαλμένες πολιτικές, την έπαρση και ανικανότητά τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί