Ηράκλειο: Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» από τον Δήμο

Αναφορικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» επισημαίνουμε τα εξής:

–          Οι αναμορφώσεις προϋπολογισμού γίνονται όταν οι αντίστοιχες διευθύνσεις το κρίνουν αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία κάθε δημοτικής αρχής.  Πρόκειται άλλωστε για προϋπολογισμό, επομένως είναι λογικό να προκύπτουν τροποποιήσεις ή αλλαγές.

–          Τα αιτήματα για αναμόρφωση προϋπολογισμού κατατίθενται  στο αρμόδιο τμήμα και μόνο όταν είναι τεκμηριωμένα έρχονται στα συλλογικά όργανα του Δήμου προς ψήφιση.

–          Σε κάθε περίπτωση, ο νομοθέτης δίνει την δυνατότητα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εφόσον δεν συμφωνούν με την εκάστοτε εισήγηση για την αναμόρφωση κάποιου κωδικού, να καταθέσουν την δική τους εναλλακτική πρόταση. Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.»,  προς το παρόν δεν έχει καταθέσει τέτοια πρόταση.

–          Από εκεί και πέρα, σχετικά με το παραγόμενο έργο, η Δημοτική Αρχή  διαθέτει ξεκάθαρο όραμα, το οποίο υλοποιεί βήμα – βήμα, με προσεκτικό σχεδιασμό και συστηματική δουλειά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.  Και οι δημότες που βλέπουν καθημερινά πια τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, μπορούν να κρίνουν.

Τι ανακοίνωσε η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5»

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη  “Ηράκλειο 3.7.5”, σχετικά με την τοποθέτησή της στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει άσκησε αυστηρή κριτική στο διαρκώς επαναλαμβανόμενο  φαινόμενο των αναμορφώσεων  του δημοτικού προϋπολογισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, η παράταξη  “Ηράκλειο 3.7.5” άσκησε αυστηρή κριτική στο διαρκώς επαναλαμβανόμενο  φαινόμενο των αναμορφώσεων  του δημοτικού προϋπολογισμού.

Έχοντας περάσει περίπου  40 μέρες από την ψήφιση του προϋπολογισμού παρακολουθούμε την   καταστρατήγηση του σχεδίου του προϋπολογισμού  «που δυστυχώς  πέρασε μειοψηφικά»,  με περίπου  50 αναμορφώσεις έως τώρα,   οδηγώντας ουσιαστικά τον προϋπολογισμό εκτός σχεδίου.

Να γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021!

Δυστυχώς,  για  άλλη μια χρονιά και μάλιστα από τον πρώτο μήνα,  είμαστε  όλοι θεατές της   προχειρότητας,   και  της έλλειψης  σχεδίου και προσανατολισμού  που  η δημοτική αρχή  του Ηρακλείου επιδεικνύει  

Με αυτή  την πολιτική, η δημοτική αρχή, αναιρεί τον ίδιο της τον εαυτό. Αποδεικνύει ότι τον προϋπολογισμό που συνέταξε, τον ψήφισε για να μην τον εφαρμόσει! και επιδίδεται σε επίμονο αγώνα για την ανατροπή των δεδομένων του, υποβάλλοντας συνεχώς αιτήματα για την αναμόρφωση του.

Είναι σαφές ότι αυτή η ανακολουθία, αποβαίνει τελικά σε βάρος των πολίτων και   του παραγόμενου δημοτικού έργου  και αναιρεί κάθε δυνατότητα ορθού προγραμματισμού και υλοποίησης σχεδίου, στερώντας  τη  δημιουργία   αξίας  για τη κοινωνία. 

Η σημερινή δημοτική αρχή του Ηρακλείου,  αγνοώντας επιδεικτικά τα μηνύματα από   την λαϊκή βούληση των πολιτών,    αποδεικνύει καθημερινά την έλλειψη ικανότητας, όχι μόνο να προγραμματίσει,  να εκτελέσει,  να υλοποίηση, αλλά και την έλλειψη,    να κατανοήσει,  να οραματιστεί και να σχεδιάσει έργα και δρασεις,    μέσα από  τις προκλήσεις της εποχής  και απο το μέλλον το οποίο διαμορφώνεται!

«Ηράκλειο 3.7.5»: Να γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί