Μόσιαλος: Πρώτα άνοιγμα λιανεμπορίου και μετά τα σχολεία

Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca

Την ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων στην Αττική για ένα μικρό ακόμη χρονικό διάστημα, καθώς υπάρχει αύξηση κρουσμάτων παρά το lockdown και κατά συνέπεια μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE, ανέφερε επίσης πως μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως με την προϋπόθεση ότι δεν πιέζεται το σύστημα Yγείας στην Αττική το λιανεμπόριο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει μετά τις 16 Μαρτίου, με πολύ αυστηρούς ελέγχους και τους υπαλλήλους να φορούν τις πιο ενισχυμένες μάσκες. Εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. “Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες”, τόνισε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους, καθώς εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη διασπορά.

Αναφερόμενος στα εμβόλια του κορονοϊού, αποκάλυψε ότι επέλεξε ο ίδιος να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν. Όπως είπε, το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί