Μ. Συντυχάκης: Να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου που δεν έχουν πάρει ούτε σεντ

Να αποζημιωθούν επιτέλους οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πάρει χρήματα για τις ζημιές που έπαθαν τον Νοέμβρη από την κακοκαιρία, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

«Οι διαβεβαιώσεις κυβέρνησης, Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης για την άμεση και πλήρη αποζημίωση πλημμυροπαθών, την αποκατάσταση των ζημιών και την υλοποίηση αντιπλημμυρικού σχεδιασμού αποδεικνύονται στην πράξη έωλες», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 800 που έκαναν αίτηση για τα σπίτια που καταστράφηκαν, μόνο 241 έχουν λάβει την αποζημίωση των 600 ευρώ, ενώ κανένας δεν έχει πάρει την αποζημίωση των 6.000 ευρώ για οικοσκευή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ισχυρίστηκε πως όταν κατατίθενται τα αιτήματα από τους δήμους «αυτά ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα», ενώ κυνικά δήλωσε πως «καταστροφές γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται»!Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη δευτερολογία του στηλίτευσε τη συγκεκριμένη αναφορά του Στ. Πέτσα, αλλά και όλο αυτό το «μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δήμους», υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν οικογένειες που καταστράφηκαν και δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ έως τώρα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί