286 καταγγελίες αποφοίτων των Αρσακείων παραδόθηκαν στον εισαγγελέα

Τις καταγγελίες τους για σεξουαλική κακοποίηση παρέδωσαν στον εισαγγελέα οι 286 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων

Οι 286 απόφοιτοι του Αρσακείου βρέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία και παρέδωσαν τις καταγγελίες τους, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα που έγινε με αφορμή επιστολή τους καταπέλτη σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Στην επιστολή τους οι απόφοιτοι του Αρσάκειου Ψυχικού από τα έτη (1994-2018), ζητούσαν από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που τα περιγράφουν ως «μια διαχρονική νοοτροπία», ενώ καταγγέλλουν όσους προσπάθησαν να συγκαλύψουν περιστατικά και δηλώνουν δίπλα σε όσους βίωσαν τραυματικές εμπειρίες. Μάλιστα στην επιστολή τους δεν μιλούν μόνο για τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για καθηγητές «που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά».

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μετά από προσφυγή της διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.

Την έρευνα ανέλαβε και διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ο οποίος θα εξετάσει ξεχωριστά μία προς μία τις καταγγελίες ως προς τη βασιμότητα και τη σοβαρότητά τους και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν και ποιους θα καλέσει να καταθέσουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί