Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ουκρανία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Δεύτερο περιστατικό έκρηξης σε νοσοκομείο της Ουκρανίας εξαιτίας διαρροής οξυγόνου μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Τσερνίβτσι, στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, έκρηξη σε σωλήνα οξυγόνου σημειώθηκε στον δεύτερο όροφο του πενταώροφου νοσοκομείου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Απομακρύνθηκαν 20 ασθενείς.

Στις αρχές του μήνα τρεις ασθενείς σε ΜΕΘ και ένα γιατρός έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο για ασθενείς με κορονοϊό, στην πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, Ζαπορίζια.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει περισσότερα από 1,3 εκατ. κρούσματα κορονοϊού με 25.893 θανάτους μέχρι στιγμής και η πόλη Τσερνίβτσι είναι μεταξύ των περιοχών που καταγράφουν τις περισσότερες μολύνσεις.

Τα κρούσματα του ιού αυξάνονται στη χώρα, μετά τη μείωση που παρατηρήθηκε χάρη σε ένα αυστηρό λοκντάουν στις αρχές του χρόνου. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κυβέρνηση της χώρας έχει εγκαταστήσει νοσοκομεία εκστρατείας στη δυτική Ουκρανία για να αντεπεξέλθει στην κατάσταση.

Την Τετάρτη η χώρα ξεκίνησε στη χώρα η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με τον εμβολιασμό 159 υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί