Στις φυλακές της Τρίπολης ο Λιγνάδης

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγείται εντός της ημέρας στο κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την προσωρινή κράτηση που του επιβλήθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα μετά την χθεσινή πολύωρη διαδικασία στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τα επικρατέστερα σενάρια για την κράτηση Λιγνάδη ήταν η μεταφορά του στα Γρεβενά ή την Τρίπολη, φυλακές που διαθέτουν ειδικές πτέρυγες για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από μια μαραθώνια διαδικασία. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος επιμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.

Η απολογία Λιγνάδη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες, ενώ ακολούθησε η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης που είχε καλέσει ο δικηγόρος του. Στην Ευελπίδων βρέθηκαν για να καταθέσουν η πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του καλλιτέχνη, Γιάννης Λιγνάδης.

Δύο προτεινόμενοι μάρτυρες «αδειάζουν» Κούγια

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση του Ιωάννη Παναγόπουλου και του Αγησίλαου Μικελάτου, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και ότι δεν τους ζητήθηκε ούτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να κληθούν ως μάρτυρες και να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Το απολογητικό υπόμνημα του Δ. Λιγνάδη

Βλέπει «κατασκευασμένη υπόθεση από το ΣΕΗ» ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Στο απολογητικό υπόμνημα του, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα, ο σκηνοθέτης αρνείται την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή και δηλώνει αθώος ισχυριζόμενος ότι ποτέ στη ζωή του δεν εξεδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ούτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Επίσης χαρακτηρίζει ψευδείς τόσο τις δύο μηνύσεις όσο και τις μαρτυρικές καταθέσεις και κάνει λόγο για μια υπόθεση κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Όπως λέει, υποδομή της κατασκευασμένης υπόθεσης είναι η ευθεία αντιπαράθεσή του εδώ και χρόνια με πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ. για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα ανάμεσα σε εκείνον και στο πρόεδρο του Σωματείου, Σπύρο Μπιμπίλα, τον οποίο χαρακτηρίζει μέτριο ηθοποιό που βρίσκεται συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά σε αυτή τη θέση.

Κάνει λόγο για φθόνο στο πρόσωπό του, ο οποίος, όπως λέει, κορυφώθηκε από όταν ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Κάποια υποκινούμενα σάιτ ξεκίνησαν, όπως λέει, να αφήνουν διαρροές σχετικά με αποκαλύψεις για κορυφαίο ηθοποιό και ακολούθησε η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα, την οποία χαρακτηρίζει συνδεόμενη πολιτικά με την αντιπολίτευση και ακολούθησε η μήνυση του Βασίλη. Μέχρι εκείνο το σημείο, όπως υποστηρίζει, σκοπός ήταν η ηθική εξόντωσή του και όχι ο εγκλεισμός του σε φυλακή αλλά στην πορεία το σε βάρος του σχέδιο άλλαξε επειδή, όπως ισχυρίζεται, κάποιοι αποφάσισαν να αποκομίσουν κέρδος από την υπόθεση αυτή εμφανίζοντας δύο αδίστακτους ανθρώπους να τον καταγγέλλουν για βιασμό.

Σχετικά με τον μηνυτή Α.Χ., που καταγγέλλει βιασμό του από τον Δ. Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2010, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου ήταν στο Κάιρο και όταν επέστρεψε έκανε πρόβες για παράσταση στην Επίδαυρο και είχε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και επιχειρεί να αντικρούσει την κατάθεση του Α.Χ. λέγοντας ότι αν όντως τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση με άσεμνες χειρονομίες στην πρώτη, υποτιθέμενη κατά τον Δ. Λιγνάδη, συνάντησή τους, για ποιον λόγο να πάει σπίτι του ύστερα από δύο μέρες όπου φέρεται να έγινε ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Για τον άλλον καταγγελλόμενο βιασμό υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να έχει συναντήσει το φερόμενο θύμα σε gay bar, διότι δεν συχνάζει εκεί, αντίθετα ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε στα Goodies. Λέει ακόμα ότι δεν ήταν το επίμαχο διάστημα στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ο φερόμενος βιασμός. Προσκομίζε μάλιστα φωτογραφίες εκείνων των ημερών που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι όλο τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν στην Ιθάκη με την πρώην υπουργό Ελένη Κούρκουλα και τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη.

Για τη 40χρονη Γ.Κ. ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί του σε σημείο παράνοιας και χαρακτηρίζει την κατάθεσή της μυθοπλασία, ενώ  ψευδή και κατασκευασμένη χαρακτηρίζει και την καταγγελία του Βασίλη.

Αναφέρεται, τέλος, αναλυτικά στην πορεία του ως ηθοποιού και ως καλλιτεχνικού διευθυντή και τονίζει ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ότι δεν προσπάθησε να εξαφανιστεί, ότι δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό και αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο. Ετσι, ζητάει να αφεθεί ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί