Σ. Βαρδάκης: «Αδιαφορία και εγκατάλειψη βιώνει ο κλάδος των ΤΑΞΙ»

 Την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που βιώνει ο κλάδος των ΤΑΞΙ, στηλιτεύουν με μια ακόμα κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, κατατέθηκε αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πενιχρή οικονομική στήριξη του κλάδου από την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα έγινε με καθυστέρηση και αποκλεισμούς αλλά και για την απουσία ελέγχου από όσους εξωκλαδικούς παράγοντες επιβουλεύονται και υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο. Επιπλέον τέθηκε επί τάπητος και η δρομολόγηση αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο του κλάδου, επ’ ωφελεία όλων όσων επιδιώκουν τον προσεταιρισμό της ειδικής μεταφοράς. 

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβαση δήλωσε: «Η λειτουργία των ΤΑΞΙ κατά τη διάρκεια της πανδημίας όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ο κλάδος συνέχισε να εργάζεται υπό αυστηρούς περιορισμούς και παράλληλα απουσία μέτρων στήριξης. Η οικονομική ασφυξία την οποία αντιμετωπίζει το επάγγελμα, οδηγεί τους οδηγούς και τις οικογένειές τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών, τα έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί δραματικά λόγω των συνθηκών.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί