Παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα- Βάζουν στο “κόκκινο” όλο τον νομό, μετά τον δήμο Ηρακλείου;

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας, όπως την περιέγραψε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. Εξήγησε, ακόμα, ότι ανησυχεί τους επιστήμονες η κατάσταση σε Κρήτη, Αργολίδα και Αρκαδία.

Σήμερα πάντως που συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, δεν αποκλείεται να τεθεί η πρόταση να γίνει “κόκκινος” όλος ο νομός του Ηρακλείου, με τις απαγορεύσεις που υπάρχουν από την περασμένη Παρασκευή στο δήμο Ηρακλείου, ενώ θεωρείται δεδομένη η παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα, την οποία άλλωστε προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του «Mega, ο κ. Παρασκευής είπε ότι στην Αττική καταγράφεται μια αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό τομέα. Στις άλλες περιοχές όπως είπε υπάρχει μια σταθεροποίηση.

«Βλέπουμε όλοι ότι η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται και δεν έχουμε δει την κορύφωση του τρίτου κύματος ακόμα. Θέλουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε τι συμβαίνει στην Αττική με το τρίτο κύμα και αν έχουμε κορύφωση», είπε και πρόσθεσε: «Μας ανησυχεί η Κρήτη, η Αργολίδα και η Αρκαδία. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια ήπια μικρή αύξηση προς σταθεροποίηση. Έχει μπει στο κόκκινο έτσι ώστε να τηρούν όλοι τα μέτρα με ευλάβεια».

«Όσον αφορά στην άρση των μέτρων, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Αν δεν δούμε την κορύφωση στην πίεση στο σύστημα υγείας δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Στο “κόκκινο” όλος ο νομός Ηρακλείου;

Στους 77 έφτασαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Από αυτούς, οι 63 νοσηλεύονται σε Κλινικές COVID και οι 14 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τους 11 να είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών συνεχίζει να “σηκώνει” το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς σε αυτό νοσηλεύονταν – μέχρι και το πρωί χθες Πέμπτη – 30 ασθενείς: 24 στην Κλινική COVID και 6 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείεται να υπάρξει εισήγηση ώστε να τεθεί ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο “κόκκινο” επίπεδο επιτήρησης, στο οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή ο δήμος Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί