Βουλή: Ο Μητσοτάκης εμμένει στη στήριξη της Μενδώνη και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρείχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στη σκιά των συγκλονιστικών αποκαλύψεων και καταγγελιών του ελληνικού κινήματος #metoo, επιλέγοντας ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει και να μεταθέσει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση ή αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού και είπε ότι η πολιτική ευθύνη για την επιλογή της βαραίνει εκείνον, χαρακτηρίζοντάς την όμως «πολύ αποτελεσματική» και «καλή» υπουργό.

«Κατανοώ απόλυτα να ζητάτε παραίτηση υπουργού. Το έχετε κάνει με μισά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Είναι δικαίωμά σας. Ο βάλτος όμως στον οποίο έχετε σύρει την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμα σας. Είναι αριστερόστροφος τραμπισμός. Πρακτικές που καταδικάστηκαν στην ΗΠΑ» είπε και συνέχισε: «Η δική μας δουλειά είναι η συνοχή και η σωστή αξιολόγηση της κυβέρνησης και της κας Μενδώνη. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα. Θεωρώ ότι η κα Μενδώνη είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός. Χάρις σε αυτήν προχωρούν σημαντικά έργα όπως το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης, η Εθνική Πινακοθήκη, η Ακρόπολη έγινε προσιτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη διάρκεια της πανδημίας οι άνθρωποι στον πολιτισμό απέκτησαν μητρώο. Βρήκε λύση και μάλιστα συναινετική, οριστικά λύθηκε το πρόβλημα των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκετές φορές έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μεταξύ άλλων κατηγόρησε για «αριστερόστροφο τραμπισμό», ενώ ζήτησε απ’ τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για σχόλια του Παύλου Πολάκη και της «Αυγής», καθώς και του Κ. Βαξεβάνη.

«Το κίνημα «#MeΤoo» ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στην Αμερική. Εκδηλώθηκε τώρα, το 2021, στην πατρίδα μας. Σήμερα η φωνή έσπασε τη σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την πρωτολογία του. «Το «#ΜeΤoo» είναι κίνημα υγιές. Οφείλει να μην χάνεται στις φήμες ώστε να μην ακυρώνεται και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί