Μ. Συντυχάκης: Αυθαίρετες παρεμβάσεις από το δήμο Χερσονήσου στον Γουβιανό και στον Γουρνιώτη ποταμό

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Μ. Συντυχάκη, για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στον Γουβιανό και στον Γουρνιώτη ποταμό στη Χερσόνησο:

Οι  κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες καταστροφές  από την κακοκαιρία, λόγω της ανυπαρξίας υποδομών στην περιοχή, με την ευθύνη να βαραίνει εξίσου την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο. 

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουν αυθαίρετες παρεμβάσεις από τον δήμο στον Γουβιανό και στον Γουρνιώτη ποταμό, χωρίς καμία μελέτη και έγκριση, που προκαλούν ανησυχία πως θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο τραγικά αποτελέσματα, με την επόμενη νεροποντή. 

Για τα παραπάνω ο Μ. Συντυχάκης, έκανε παρέμβαση στον περιφερειάρχη, στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, για τις ευθύνες της περιφερειακής διοίκησης που θα έπρεπε να έχει γνώση και να έχει δώσει τις σχετικές εγκρίσεις, και στον Λιμενάρχη Ηρακλείου.  Ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι αυθαίρετες παρεμβάσεις που γίνονται για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων.  

Τα όσα συμβαίνουν στον δήμο Χερσονήσου, που προετοιμάζουν άλλη μια πλημμυρική καταστροφή στην περιοχή, είναι δείγμα της κρατικής αυθαιρεσίας που εκδηλώνεται απ’ όλα τα επίπεδα  κρατικής διοίκησης και δείχνουν  τον πραγματικό ένοχο για τις πλημμυρικές καταστροφές. 

Ένοχος είναι το κριτήριο του κόστους, του κέρδους,  που αποκλείει έργα που δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο και προωθεί μπαλώματα. Ένοχος είναι ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, με εκτελεστικό όργανο το κράτος -Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους- που υπηρετούν συμφέροντα ξένα από τις λαϊκές ανάγκες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί