Κρήτη: Νέα αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κρήτη – Νέα μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίου των λυμάτων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Κρήτη εντοπίστηκαν 86 νέα κρούσματα του ιού. Από αυτά, τα 43 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, 3 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, 36 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη διενεργήθηκαν 1.339 rapid test έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, στα οποία ανιχνεύτηκαν 7 δείγματα θετικά.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η αύξηση και στο ιικό φορτίο στις πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021. Στο Ηράκλειο παρατηρήθηκε αύξηση στη μέση εβδομαδιαία μεταβολή κατά 265%, στα Χανιά αυτή η αύξηση έφτασε το 85,1% και στο Ρέθυμνο το 98,1%.

Σημειώνεται πως σήμερα Τετάρτη στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται συνολικά 76 ασθενείς με κορονοϊό. Από αυτούς, οι 10 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλοι διασωληνωμένοι και οι 66 σε κλινικές Covid. 

  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 2 ασθενείς στη ΜΕΘ και17 στην Κλινική Covid
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 22 ασθενείς στην κλινική Covid και 6 στην ΜΕΘ
  • Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 11 ασθενείς, όλοι στην Κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 14 στην Κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 1 στην Κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύεται 1 ασθενής στην Κλινική Covid.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί