Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες στο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ – Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 31 φοιτητές που συνέλαβε η αστυνομία μετά τη βίαιη επέμβαση για το σπάσιμο της κατάληψης στη διοίκηση του ΑΠΘ – Φορτώνονται κατά περίπτωση με κατηγορίες για «διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών», απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων κ.λπ., ενώ τους έκοψαν και πρόστιμα 300 ευρώ – Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πρυτανεία, και πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Δείτε: ΜΑΤ στο ΑΠΘ: Άγρια καταστολή και 31 συλλήψεις φοιτητών – Νέες κινητοποιήσεις σήμερα (Βίντεο)

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα 31 άτομα που συνελήφθησαν για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωσή του.

Οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σε καθένα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μαζική η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, απ’ όπου κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Κλούβες της αστυνομίας για να μην προσεγγίσει η πορεία τα δικαστήρια

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν το φοιτητικό «ποτάμι διαμαρτυρίας» να προσεγγίσει τα δικαστήρια. Οι φοιτητές παρέκαμψαν τις κλούβες και κατευθύνονται στα δικαστήρια για να στηρίξουν τους διωκόμενους συμφοιτητές τους.

Χιλιάδες φοιτητές έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Παρακολουθήστε την αναμετάδοση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο Facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί