Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες στο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ – Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 31 συλληφθέντες φοιτητές και πήραν ρητή δικάσιμο για την 25/2 Πέμπτη στις 12:00 που συνελήφθησαν για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωσή του, ενώ από τις 12 πραγματοποιείται μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια

Σε χειροκρότημα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όταν οι 31 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, όπου θα ζητήσουν αναβολή.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σε καθένα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μαζική η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, απ’ όπου κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Κλούβες της αστυνομίας για να μην προσεγγίσει η πορεία τα δικαστήρια

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν το φοιτητικό «ποτάμι διαμαρτυρίας» να προσεγγίσει τα δικαστήρια. Οι φοιτητές παρέκαμψαν τις κλούβες και κατευθύνονται στα δικαστήρια για να στηρίξουν τους διωκόμενους συμφοιτητές τους.

Χιλιάδες φοιτητές έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί