Κυρώσεις στη Ρωσία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ

Λόγω Ναβάλνι

Στην άμεση επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. Η απόφαση ελήφθη ως απάντηση των νέων διώξεων εναντίον του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, και αναμένεται να προκαλέσουν την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία τις έχει εκ των προτέρων χαρακτηρίσει προσπάθεια παρέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Η επιβολή των κυρώσεων ανακοινώθηκε από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων των «27». Όπως είπε, «οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι σίγουρα σε χαμηλό επίπεδο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψουμε. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε σήμερα να επιβάλλουμε επιπλέον κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, αναμένεται να προτείνει σε ποιους Ρώσους αξιωματούχους θα επιβληθούν κυρώσεις, είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ανέφερε ότι αναμένει να υπάρξει συμφωνία για τον κατάλογο των ονομάτων τις ερχόμενες ημέρες.

Πριν από τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν πως οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, τον επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, τον διευθυντή των ρωσικών φυλακών, τον διευθυντή της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί