Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ (μ-λ) για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ (μ-λ), μέσω της οποίας καταγγέλλει την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου σήμερα στο ΑΠΘ.

Δείτε ακόμη: ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΑΠΘ: Συλλήψεις φοιτητών, ανάμεσά τους ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Βίντεο αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ: ΜΑΤ σέρνουν διαδηλωτή ημίγυμνο στο δρόμο (Βίντεο)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για άλλη μια φορά, από την  αστυνομία τις προσαγωγές και τους ξυλοδαρμούς φοιτητών, καθώς επίσης την προσπάθεια να ανοίξουν την πρυτανεία που τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές. Η κυβέρνηση  σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον μαύρο νόμο των Κεραμέως -Χρυσοχοίδη. Τα γεγονότα και οι εικόνες από την πρώτη εφαρμογή του είναι αποκαλυπτικές! ΜΑΤ και ομάδες εποχούμενων της  ΔΕΛΤΑ και της Δράσης μέσα στην Πρυτανεία,  ξυλοδαρμοί φοιτητριών και φοιτητών, χημικά και γκλομπς,  χειροπέδες,   συλλήψεις  και φόρτωμα  σε κλούβες!  Το “έγκλημα” των φοιτητών  ήταν πως διαμαρτύρονταν ενάντια στον νόμο που ψηφίστηκε στις 11 Φλεβάρη που εντείνει τους ταξικούς  φραγμούς στην μόρφωση, την πειθάρχηση, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία που σκοπός της θα είναι να καταστέλλει κάθε μορφή και διάθεση αντίστασης των φοιτητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους στην μόρφωση, του ασύλου, των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Επίσης ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια!

   Το καθεστώς  Ερντογάν που ξυλοκοπεί και φυλακίζει   σχεδόν καθημερινά σε διεθνή θέα τους φοιτητές  δεν νιώθει πλέον μοναξιά! Και ο διορισμένος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο του  Βοσπόρου απέκτησε έναν αντάξιο  συνάδελφο! Τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης  που  επαξίως θα ονομάζεται από εδώ και πέρα Πρύτανης των ΜΑΤ, όπως  ένας παλαιότερος στην θέση του  ονομάστηκε  Πρύτανης των τανκς!

    Αν νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα υποτάξουν την νεολαία είναι γελασμένοι! Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι νέοι που ταυτόχρονα σπουδάζουν,  θα αντισταθούν στην πρόκληση και στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική! Θα πυκνώσουν τις γραμμές των μαζικών αγώνων, θα  αναγεννήσουν τους συλλόγους τους και  θα απαντήσουν παλεύοντας για την ανατροπή του μαύρου νόμου. Ενός νόμου που επιδιώκει  να κάνει την Παιδεία υπόθεση των πλούσιων και των λίγων και να πετάξει στον δρόμο  τα παιδιά των εργαζόμενων και των φτωχών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων φοιτητών!

Έξω η αστυνομία και το σπουδαστικό της ασφάλειας από τα Πανεπιστήμια

                                                             Κ. Ο Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί