ΚΚΕ: Αποτέλεσμα της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης τα νέα περιοριστικά μέτρα μόνο στο δήμο Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ , μέσω της οποίας ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων σε χωριό του Ηρακλείου.

Δείτε: Ανησυχία σε χωριό του Ηρακλείου για κρούσματα κορονοϊού- Δυο θάνατοι κατοίκων

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τα νέα περιοριστικά μέτρα μόνο στο δήμο Ηρακλείου, που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της δικής της επικίνδυνης πολιτικής, απ’ τη στιγμή που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας και για την προστασία της υγείας του λαού. 

Βέβαια παρά την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τη διασπορά, πού ακριβώς εντοπίζονται τα κρούσματα αλλά επιλέγει και πάλι τη μέθοδο του εγκλεισμού μήπως σταματήσει την εξάπλωση. 

Η κυβέρνηση, συνεχίζει στην ίδια ρότα της λογικής κόστους-οφέλους. Μόλις πριν λίγες μέρες ενοχοποιούσε τις “ουρές” στα καταστήματα που η ίδια άνοιξε, την νεολαία που είναι απρόσεκτη. Όλα στην ατομική ευθύνη του λαού και της νεολαίας την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας για την ασφαλή μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Ανοίγει και κλείνει το λιανικό εμπόριο χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τους μικρούς εμπόρους.

Να πάρει θέση εδώ και τώρα η κυβέρνηση για τις ελλείψεις στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στην πόλη και τα χωριά μας που είναι τεράστιες. Η εξέλιξη με το κλείσιμο ουσιαστικά του Βενιζέλειου νοσοκομείο λόγω της ενδονοσοκομειακής διασποράς, με μεγάλη μείωση των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων επέφερε τραγικές συνέπειες στην υγεία του λαού, μετατρέποντας το σε νοσοκομείου «μίας νόσου». Αντίστοιχα η κατάσταση οδεύει προς το ασυμφόρητο και στα ΚΥ του Νομού.

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, ο λαός του Ηρακλείου χρειάζεται να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής του. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να δυναμώσει τον αγώνα του για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος μας. Να μην μείνει άλλο θεατής στα άνοιξε- κλείσε της κυβέρνησης, που από μόνα τους δεν μπορούν να προστατέψουν τις οικογένειες μας.  

  • Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. 
  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση της με μόνιμο προσωπικό, για να αναλάβει τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας της, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Να γίνουν προληπτικά μαζικά δωρεάν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού, με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία κ.α. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο τελικά θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Να εξασφαλισθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν ουσιαστικά τα σχολεία.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί