Μία εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό περιοχές στα βόρεια της Αττικής!

Τετρακόσια ήταν χθες, 400 ήταν και σήμερα μέχρι το μεσημέρι τα νοικοκυριά στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία που παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επτά ημέρες μετά την πρώτη χιονόπτωση. Τα ειδικά συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής, όπως ο Διόνυσος, η Δροσιά, η Άνοιξη, αλλά και ο Ωρωπός.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ και της κυβέρνησης μετατίθεται από μέρα σε μέρα η αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους είτε να επιβιώνουν χωρίς θέρμανση είτε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία.

Πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών μεταφέρουν εικόνες που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ προσπαθούν να καθαρίσουν τις αυλές τους από τα πεσμένα δέντρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι έχει αποκατασταθεί το δίκτυο μέσης τάσης, ωστόσο οι δυσκολίες έγκεινται στο γεγονός ότι «η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν απομείνει στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης, απαιτούν εργασίες σε κάθε μια παροχή χωριστά». Όπως επισημαίνει αυτή είναι και η αιτία που παρατείνεται το χρονικό διάστημα για την πλήρη κανονικότητα του δικτύου.

Εκ μέρους της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, ωστόσο χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είχε επιμείνει στο κυβερνητικό αφήγημα περί «σπάνιου καιρικού φαινομένου», ενώ είχε υποσχεθεί ότι «έως το απόγευμα (του Σαββάτου) θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί