Ανησυχία σε χωριό του Ηρακλείου για κρούσματα κορονοϊού- Δυο θάνατοι κατοίκων

“Την τελευταία εβδομάδα το χωριό μας θρηνεί 2 συγχωριανούς μας λόγω COVID-19 και υπάρχουν άλλα 10 τουλάχιστον επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα”

Με επιστολή του προς την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η ΥΠΕ, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, ο Αθλητικός Όμιλος Γαρίπας, γνωστοποιεί ότι στο χωριό υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 10 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχουν ήδη πεθάνει δύο άνθρωποι στο Δ.Δ. Γαρίπας.

Καθώς, ο πληθυσμός του χωριού λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, στο 70% και πλέον, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ο σύλλογος απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Την τελευταία εβδομάδα το χωριό μας θρηνεί 2 συγχωριανούς μας λόγω COVID-19 και υπάρχουν άλλα 10 τουλάχιστον επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στο Δ.Δ. Γαρίπας (οικισμοί Γαρίπα, Δραπέτι).

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του χωριού μας, λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, στο 70% και πλέον, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωρίο μας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη, διότι στο χωρίο μας διαβιούν και πολλοί αλλοδαποί για τις αγροτικές εργασίες, χωρίς να υπάρχει έλεγχος τήρησης των μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης τους.

Όλοι οι φορείς του χωριού, Δημοτικό Συμβούλιο, Αθλητικός Όμιλος, Πολιτιστικός Σύλλογος και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί