Υπόθεση Λιγνάδη: Τώρα θυμήθηκε να προχωρήσει σε μήνυση για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης η Μενδώνη – Προσπαθεί να κουκουλώσει τις ευθύνες Μητσοτάκη

Επί ημέρες ή και μήνες ενδεχομένως κάλυπτε με την ανοχή της και τη σιγή αυτές τις πρακτικές

δύναμος κρίκος της κυβέρνησης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου – και μετά από μεγάλο διάστημα προκλητικής σιωπής απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων –  έντρομη. Και προσπάθησε να καλύψει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει με περισσή υποκρισία και αυθάδεια.

Ο μοναδικός στόχος της συνέντευξης τύπου ήταν να βγάλει από το κάδρο της συγκάλυψης της υπόθεση Λιγνάδη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εμφανιστεί η ίδια ανήξερη και εξαπατημένη και να επιτεθεί με επιχειρήματα δεξιού τρολ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού που όλο αυτό το διάστημα δέχεται το σφυροκόπημα σχεδόν του συνόλου του  καλλιτεχνικού κόσμου, ιδιαίτερα θορυβημένη και αυτή και η κυβέρνηση από την τεράστια ανταπόκριση που είχε η διαδικτυακή εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με καλλιτέχνες για το ελληνικό metoo, βρισκόμενη σε τρικυμία εν κρανίω υποστήριξε τα εξής:

-Την εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν τον ρώτησε εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για βιασμό ανηλίκου. 

-Ότι από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Υποστήριξε μάλιστα ότι την εξαπάτησε γιατί  κατέχει την υποκριτική τέχνη.

Να βγάλει από το κάδρο τον πρωθυπουργό επιχειρεί η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη τύπου που δίνει αυτή την ώρα. Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη προσωπικά παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ότι τον συνάντησε μια φορά το 2014.

Η Λίνα Μενδώνη χρησιμοποιώντας επιχειρήματα δεξιού τρολ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον πρέσβη της Βενεζουέλας και σε καταγγελία που είχε γίνει για σεξουαλική παρενόχληση ενώ αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός ότι από τους καταγγελλόμενους κατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη θυμίζοντας ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι αν και το 2012 ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού δεν γνώριζε για τους λόγους απομάκρυνσης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου γιατί στις αρμοδιότητές της δεν ήταν ο σύγχρονος πολιτισμός.

Προκλητική η υπουργός Πολιτισμού επιδόθηκε σε απίστευτη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η Λυδία Κονιόρδου έπαιζε μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στους Πέρσες λες και αυτό είναι αδίκημα. Επιτέθηκε στον Πάνο Σκουρολιάκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό λέγοντας «αγνοούσε ή συγκάλυπτε;».

Η υπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και στην Έλενα Ακρίτα διαβάζοντας παλαιότερα θετικά σχόλια που είχε κάνει για παραστάσεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ευρισκόμενη σε τρικυμία εν κρανίω η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τη συγκάλυψη των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης  ενώ δήλωσε ότι «
γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες όχι την σεξουαλική τους ζωή».

Έντρομη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου αλλά και πολιτικών κομμάτων με κατηγορίες για συγκάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου, καθώς και στην υπόθεση Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η υπουργός Πολιτισμού, που όλο αυτό το διάστημα προκλητικά σιωπούσε μην αναφέροντας καν τους λόγους παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και που κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, τώρα εμφανίστηκε να ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, η Λίνα Μενδώνη εμφανώς πιεσμένη εμφανίστηκε υπέρμαχος του κράτους δικαίου, όπως αναφέρει η Αυγή. Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τις σφοδρές καταγγγελίες ηθοποιών στη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα για συγκάλυψη της υπόθεσης από την υπουργό Πολιτισμού και από τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που κατέδειξε τον πρωθυπουργό ως πολιτικά και ηθικά υπεύθυνο για την συγκάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης.

Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Η συνέντευξη τύπου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: «Με προσέγγισε στα 15 και με βίαζε για 4 χρόνια»: Συγκλονίζει το πρώτο θύμα που κατέθεσε μήνυση κατά του «γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού» (Βίντεο)

Ο εισαγγελέας καλεί ως μάρτυρα τον Μπιμπίλα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ηθοποιών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά του «γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη» για βιασμό και αποπλάνηση

Ακόμη μια μήνυση σε βάρος του «γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη» για βιασμό 14χρονου (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί