Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ οι οικοδόμοι Ρεθύμνου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι στηρίζει την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και την 6ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Τρίτη 23 Φλεβάρη.

Στην ανακοίωνση αναφέρεται αναλυτικά:

 Όλοι στον κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Τα αιτήματα τους είναι και δικά μας αιτήματα

Στηρίζουμε την 24ωρη Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και την 6ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Τρίτη 23 Φλεβάρη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου όπως έπραξε από την πρώτη μέρα της πανδημίας ένα χρόνο τώρα, καλεί όλους τους εργαζόμενους ,τους συνδικαλιστές και τα σωματεία με τον μαζικό αγώνα τους να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους με τους υγειονομικούς την Τρίτη 23 Φλεβάρη.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Με το “καλημέρα” του τρίτου κύματος της πανδημίας να έχει οδηγηθεί η πόλη μας στο “κόκκινο” και τη κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία να είναι άσχημη ήδη από τη διαχείριση του δεύτερου κύματος λόγω των πάγιων ελλείψεων, ο αγώνας για την άμεση και περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι πρωταρχικής σημασίας.

Οι εξαγγελίες για τις 18 νέες προσλήψεις γιατρών που αποτελούν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί ένα χρόνο τώρα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και το λαό, δεν αποτελούν παρά μόνο ένα μικρό και τραγικά αργοπορημένο μπάλωμα στα διαχρονικά κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν και μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν.

Όλους αυτούς τους μήνες σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι παίρνουμε δύναμη από τις υψωμένες γροθιές των υγειονομικών που ζητούν όπλα να πολεμήσουν, ξέροντας πολύ καλά πως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να είμαστε υγιείς. Η επίθεση που δέχονται από τα “παπαγαλάκια” της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό όπως έπεσε τόσες φορές με πιο πρόσφατη την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοέμβρη έξω από τη πύλη του Νοσοκομείου από εργαζόμενους, φοιτητές και ανέργους. Όπως απάντηση θα πάρουν και στις 23 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα.

Η χρόνια κατάσταση στο Νοσοκομείο και όσα ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα αποκαλύπτουν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι οι διαχρονικές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων που πέρασαν οδήγησαν το Νοσοκομείο “στο χείλος του γκρεμού”. Αποδεικνύεται στη τελική ότι η πολιτική που προστατεύει τα κέρδη λίγων επιχειρηματιών και στο τομέα της υγείας εκτός των άλλων, δεν συμβαδίζει με τη προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η σωρεία απαράδεκτων και αυταρχικών εισαγγελικών και πειθαρχικών διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς όπως τους Προέδρους της ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ , θα βρουν απέναντι τους σύσσωμο όλο το λαό. Τα σχέδια γενικευμένης καταστολής της Κυβέρνησης δεν θα περάσουν σε κανένα εργαζόμενο , συνδικαλιστή και σωματείο.

Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι τα όσα ζούμε στους χώρους δουλειάς , με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, την ενταντικοποίηση , τα τσακισμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όπως οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώζουν ζωές αντιμέτωποι με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις σχεδόν εξαντλημένοι από τις συνεχές εφημερίες, έτσι οι εργαζόμενοι συνωστίζονται όλους αυτούς τους μήνες στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ ενώ οι

μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία με τους ίδιους ακριβώς όρους οι οποίοι οδήγησαν στο κλείσιμο τους πριν δύο μήνες.

Αντί για μέτρα προστασίας και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσους μήνες ακούμε Κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για το τέλος της πανδημίας μέσω του γενικού εμβολιασμού , ο οποίος προχωράει ειδικά στο νομό μας με ρυθμούς “χελώνας”.

Φτάνει πια! Με τον οργανωμένο μας αγώνα να μην μείνουμε άλλο αποκλεισμένοι από τις ανάγκες μας. Το να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας δεν είναι ουτοπία. Δεν αποτελεί ανάγκη που διεκδικούμε να ικανοποιηθεί στο απώτερο μέλλον αλλά σήμερα που κρίνεται κυριολεκτικά η ζωή μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να ζούμε με το φόβο και τη τρομοκρατία.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια την ώρα που η Κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου αξιοποιεί την πανδημία για να ξεμπερδέψει με κατακτήσεις αιώνων όπως σχεδιάζει με την επιβολή της 10ωρης εργασίας, το νέο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και το περιορισμό των διαδηλώσεων και των αγώνων των συνδικάτων.

Σε αυτή την κατάσταση καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στον αγώνα των υγειονομικών τηρώντας ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Δημόσια υγείας (Αποστάσεις, Μάσκες, αντισηπτικά κλπ) διεκδικώντας:

· Να θωρακιστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με νέες μαζικές προσλήψεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Να ανοίξει επιτέλους ΜΕΘ – COVID 19 και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων.

· Ενίσχυση όλων των Κέντρων Πρωτοβάθμιας Υγείας , περιφερειακών ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

· Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο το λαό του Ρεθύμνου με επίταξη όλων των ιδιωτικών εργαστηρίων στην ευθύνη του κράτους.

· Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο χώρο. Ιχνηλάτιση κάθε κρούσματος και υπεύθυνη γραπτή ενημέρωση όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες και όχι ανάλογα το τι συμφέρει την εργοδοσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί